Ford va investi patru miliarde de dolari in vehicule autonome

Reclame home 1
Reclame home 1

Ford va forma o divizie separata dedicata vehiculelor autonome, unde va investi patru miliarde de dolari pana in 2023, transmit Automotive News Europe si Reuters, informeaza AGERPRES.

De asemenea, compania va cauta investitori din afara pentru nou formata divizie Ford Autonomous Vehicles LLC, care va fi condusa de vicepresedintele Sherif Marakby si va avea sediul in noul campus Corktown din Detroit. In noua entitate va fi inclus si Argo AI, partenerul din Pittsburgh al Ford pentru dezvoltarea vehiculelor autonome.

Ford vrea sa lanseze in 2021 un vehicul comercial autonom.

Recent, Ford a anuntat ca va reduce oferta de autoturisme pentru Europa si America de Nord, dar va lansa noi modele electrice in toata lumea.

Pana in 2020, Ford va lansa pe plan global 16 vehicule electrice pe baterii si 24 hibride sau hibride plug-in. Dintre acestea, sapte modele vor fi lansate in America de Nord, trei in Europa, 13 in regiunea Asia-Pacific.

Ford a avertizat ca investitiile in mobilitate si vehicule autonome ar urma sa diminueze castigurile companiei dar producatorul auto este increzator ca efectele pozitive de pe urma investitiilor se vor resimti in 2019 si in anii urmatori.

Ford, al doilea mare producator auto din SUA, este prezent si pe piata din Romania. In anul 2017, Ford Romania a renuntat la productia monovolumului B-Max la fabrica din Craiova si a demarat productia SUV-ului EcoSport.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole