FORT: Transportatorii romani vor protesta pe 27 martie, la Strasbourg, in fata Parlamentului European

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Federatia Operatorilor Romani de Transport (FORT) va protesta miercuri, 27 martie, la Strasbourg, impotriva Pachetului 1 de mobilitate, alaturi de alte patronate din Romania si din tarile estice, a anuntat federatia intr-un comunicat transmis AGERPRES.

„Tarile vestice incearca sa profite de situatia generata de Brexit si vor sa voteze cele trei componente cruciale ale Pachetului de mobilitate 1, in cadrul sesiunii plenare a Parlamentului European, desfasurata in data de 27 martie. Federatia Operatorilor Romani de Transport se opune vehement prevederilor din Pachetul 1 de mobilitate, fiind impotriva restrictionarii cabotajului, respectiv introducerea unei perioade de ‘racire” (cooling-off) de 5 zile (sau oricare alta perioada) inainte ca alte operatiuni de cabotaj sa poata fi efectuate in aceeasi tara cu acelasi autovehicul”, sustin reprezentantii FORT.

De asemenea, transportatorii romani spus „nu” pentru intoarcerea acasa a conducatorilor auto cel putin o data la patru saptamani – sau, in cazul in care soferul alege sa ia doua repausuri saptamanale reduse, dupa trei saptamani pe drum.

FORT solicita si reanalizarea conditiilor de efectuare a perioadei de repaus saptamanal normal in cabina autovehiculului, fiind, totodata, impotriva aplicarii regulilor detasarii la transporturile rutiere.

„Pentru a promova din nou aceasta pozitie, in incercarea de a bloca un vot nedrept, reprezentantii FORT se vor deplasa la Strasbourg pe data de 27 martie, pentru a participa la un protest similar celui din luna ianuarie a.c., impotriva Pachetului 1, alaturi de alte patronate din Romania si din tarile estice. Totodata, FORT solicita public atat Guvernului Romaniei cat si europarlamentarilor romani sa se implice serios in acest subiect, sustinand interesul firmelor de transport autohtone a caror activitate ar fi grav pereclitata de adoptarea unor masuri ce incalca principiile de baza ale functionarii Uniunii Europene”, se mentioneaza in comunicatul federatiei.

In acest context, pese 300 de reprezentanti FORT se pregatesc pentru deplasarea de pe 27 martie avand speranta ca de data aceasta „numarul europarlamentarilor romani prezenti la manifestare, dar si la vot, o sa fie complet”.

Nu in ultimul rand, FORT lanseaza public rugamintea catre presedintele Romaniei sa se implice in acest subiect, sustinand interesul economic general al tarii noastre, cu atat mai mult cu cat participa, zilele acestea, la reuniunea Consiliului European.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole