Fortele afgane au primit prima transa de elicoptere Black Hawk din partea SUA

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Presedintele afgan Ashraf Ghani a primit oficial sambata prima transa din elicopterele Black Hawk oferite de administratia americana in cadrul unei ceremonii care a avut loc in provincia Kandahar, sudul Afganistanului, transmite dpa, informeaza AGERPRES.

Generalul John Nicholson, comandantul operatiunii NATO Resolute Support in Afganistan, a luat parte la ceremonie.

SUA intentioneaza sa doteze fortele aeriene afgane cu 159 de elicoptere Black Hawk pana in 2020, a declarat pentru dpa purtatorul de cuvant al Ministerului Apararii afgan, Dawlat Waziri.

Waziri a mentionat ca, din cele patru aparate care urmau sa fie predate Afganistanului, Ghani a primit doar doua, dat fiind ca celelalte doua nu sunt gata in aceasta etapa. Insa cele doua elicoptere urmeaza sa fie livrate in curand, a adaugat Waziri.

Elicopterele au ajuns in Afganistan la sfarsitul lui septembrie.

Waziri a declarat ca elicopterele americane vor ajuta fortele afgane sa faca fata provocarilor actuale in lupta impotriva terorismului.

La 3 septembrie, cu ocazia unei vizite in provincia Nangarhar (estul Afganistanului), Ghani a anuntat ca autoritatile vor cheltui 6 miliarde de dolari pentru dotarea fortelor aeriene afgane in urmatorii patru ani.

Fortele aeriene afgane dispun de o flota invechita de elicoptere de fabricatie ruseasca de tip MI-35 si MI-17, dar sanctiunile impotriva Rusiei au facut dificila achizitionarea de piese de schimb si intretinerea flotei.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2