Fortele americane au recuperat doi piloti sauditi, regele Arabiei Saudite ii multumeste lui Obama

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

obamaFortele americane au recuperat doi piloti sauditi care s-au catapultat joi din avionul lor F-15 in Golful Aden si regele Arabiei Saudite i-a multumit presedintelui Barack Obama pentru salvarea lor, relateaza AFP, citand mai multe surse.

Un responsabil american din cadrul Apararii a declarat vineri ca dupa ce au primit o cerere de asistenta din partea autoritatilor saudite, fortele americane desfasurate in regiune i-au recuperat pe cei doi piloti, in viata, din apele internationale ale Golfului Aden.

Ulterior, o sursa de la Casa Alba a precizat ca Obama a primit multumirile regelui saudit pentru salvarea pilotilor in timpul unei convorbiri telefonice ce a avut loc vineri.

“Intre notificare si salvare, au trecut aproximativ doua ore”, a precizat responsabilul de la Aparare, adaugand ca recuperarea a avut loc in jurul orei 17.20, ora Washingtonului (21.20 GMT).

Operatiunile de salvare au fost coordonate de distrugatorul USS Sterett, cu contributia navei de transport amfibie USS New York si fortelor avand baza in Djibouti. Un elicopter din Djibouti i-a recuperat pe cei doi piloti, a adaugat aceasta sursa.

O interventie militara condusa de Arabia Saudita a fost lansata joi in Yemen pentru a veni in ajutorul presedintelui Abd Rabbo Mansour Hadi, confruntat cu inaintarea rebelilor siiti houthi care, potrivit Parisului si Washingtonului, sunt sustinuti de Iran.

La randul ei, Casa Alba a declarat vineri seara ca presedintele Obama si regele Arabiei Saudite au discutat prin telefon in timpul zilei.

Obama “a reafirmat prietenia solida dintre Statele Unite si Arabia Saudita si a insistat asupra sprijinului Statelor Unite pentru actiunea Arabiei Saudite” si aliatilor ei in Yemen, a declarat Bernadette Meehan, purtator de cuvant al Consiliului de Securitate Nationala (NSC).

agerpres

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2