Fosta cantina miniera din zona Nistru sta sa cada. Prefectul a fost la fata locului

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Precipitatiile abundente de zapada cazute in sezonul de iarna,  fenomenul de inghet-dezghet, respectiv precipitatiile sub forma de ploaie au afectat cladirile degradate ale fostei mine din localitatea Nistru, zona ”11 iunie”, respectiv a salii de festivitati.

Situatia a fost discutata in Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta (CJSU), iar prefectul de Maramures a decis deplasarea, la fata locului, impreuna cu inspectorul sef al ISU ”Gheorghe Pop de Basesti”, colonel Pavel Baltaru, directorul adjunct al CN Remin SA, Ioan Nechita si primarul Anton Ardelean.

”Cladirea se afla in stare avansata de degradare si constituie un pericol iminent pentru integritatea fizica a cetatenilor din zona, dar mai ales pentru copii. Acoperisul fostei cantine se prabuseste. Pentru a preveni producerea unor situatii de urgenta, respectiv pierderea de vieti omenesti a fost intocmit un proces verbal de constatare prin care au fost dispuse masuri de siguranta ce includ avertizare populatiei cu privire la pericolul existent in zona, amplasarea de indicatoare ”Atentie pericol de prabusire”, discutarea situatiei patrimoniului companiei Remin la nivelul conducerii AVAS, respectiv lucrarile care trebuie efectuate fie pentru consolidarea imobilului, fie pentru demolarea structurii degradate”, a relatat Vasile Moldovan, presedinte CJSU Maramures.

Prefectul a mai mentionat faptul ca se va organiza o intalnire cu lichidatorii judiciari ai companiei si se va sesiza Ministerul Economiei pentru efectuarea demersurilor care se impun pentru executarea lucrarilor necesare si punerea in siguranta a cladirilor care se afla in proprietatea CN Remin SA, in scopul de a evita producerea unor accidente pe care nu le doreste nimeni.

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *