Fostul arhitect sef al Primariei Baia Mare, condamnat la trei ani de inchisoare cu suspendare

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Fostul arhitect sef al Primariei Baia Mare, Mircea Dinculescu, a fost condamnat la trei ani de inchisoare cu suspendare de catre Tribunalul Maramures.

“Prin sentinta penala nr. 65, pronuntata de Tribunalul Maramures la data de 17.04.2019, in dosarul nr. 1511/100/2016, instanta l-a condamnat pe inculpatul D.M., fost arhitect sef al Primariei Baia Mare, pentru savarsirea infractiunii de luare de mita, prev. de art. 289 alin. 1 din Codul penal, cu aplicarea art. 6 din Legea nr. 78/2000 si a art. 35 alin. 1 din Codul penal (5 acte materiale), la pedeapsa de 3 ani de inchisoare, fiindu-i totodata aplicata pedeapsa complementara a interzicerii, pe o durata de 3 ani, a urmatoarelor drepturi: dreptul de a fi ales in autoritati publice sau functii publice, dreptul de a ocupa o functie ce implica exercitiul autoritatii de stat si dreptul de a exercita functia de arhitect in cadrul unei institutii/autoritati publice.

Instanta a dispus suspendarea sub supraveghere a executarii pedepsei aplicate inculpatului pe un termen de 4 ani. Pe durata termenului de supraveghere, inculpatul se va supune masurilor prevazute de art. 93 al. 1 din Codul penal si va presta o munca neremunerata in folosul comunitatii pe o perioada de 100 de zile, cu exceptia zilelor nelucratoare, intr-o institutie publica din cadrul Primariei Municipiului Cluj-Napoca, institutia si tipul de activitate urmand a fi stabilite de Serviciul de Probatiune Cluj.

Prin aceeasi sentinta, instanta l-a condamnat pe inculpatul V.F. la pedeapsa de 1 an si 4 luni inchisoare pentru savarsirea infractiunii de dare de mita, prevazuta de art. 290 alin. 1 din Codul penal, cu aplicarea art. 6 din Legea nr. 78/2000 si a art. 35 alin. 1 din Cod penal (2 acte materiale), si de art. 75 alin. 2 litera b Cod penal, raportat la art. 76 alin. 1 din Codul penal.

Instanta a dispus suspendarea sub supraveghere a executarii pedepsei aplicate inculpatului pe un termen de 2 ani, perioada in care acesta se va supune masurilor prevazute de art. 93 al. 1 din Codul penal si va presta o munca neremunerata in folosul comunitatii pe o perioada de 60 de zile, cu exceptia zilelor nelucratoare, intr-o institutie publica din Municipiul Baia Mare, respectiv Primaria Baia Mare, institutia si tipul de activitate urmand a fi stabilite de Serviciul de Probatiune Maramures.

Instanta a constatat nulitatea interceptarilor convorbirilor telefonice efectuate in perioada 15 ianuarie 2016 – 9 martie 2016 si a planselor fotografice intocmite la data de 11.02.2016, 16.02.2016 si 10.03.2016. Hotararea Tribunalului Maramures nu este definitiva, impotriva acesteia putand fi introdusa calea de atac a apelului in termen de 10 zile de la comunicare”, se arata intr-un comunicat al Tribunalului maramuresean.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2