Fotbal american: Derrick Henry a egalat cel mai lung touchdown din istorie

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Derrick Henry, jucatorul echipei Tennessee Titans, a egalat joi, cu o cursa de 99 yarzi, cel mai lung touchdown din istoria Ligii profesioniste de fotbal american (NFL), potrivit Agerpres.

Henry, care evolueaza pe postul de running back la Titans, a reusit performanta sa in debutul reprizei a doua a partidei cu Jacksonville Jaguars, in momentul in care echipa sa a trecut in faza de atac chiar din apropierea propriilor buturi.

Lansat de propriul quarterback, Henry si-a inceput cursa pe flancul stang al terenului, fiind atacat pe rand de trei fundasi de la Jacksonville, de care a reusit sa se debaraseze si sa ajunga in terenul de tinta al adversarilor. El a egalat, astfel, recordul lui Tony Dorsett, care a inscris un touchdown de 99 yarzi, in tricoul echipei Dallas Cowboys, pe 3 ianuarie 1983.

“Faptul ca am reusit sa-l egalez pe Tony Dorsett, care este o legenda, e un lucru incredbil”, a declarat Henry (24 ani), castigator al prestigiosului Trofeu Heisman (in 2015), atribuit celui mai bun jucator din campionatul universitar.

“Insa este munca intregii echipe, care trebuie salutata, nu doar a mea, care mi-am facut doar treaba”, a adauga tel.

Derrick Henry nu s-a multumit insa doar cu acest touchdown spectaculos si istoric, ci a inscris in total patru pe durata meciului castigat de Titans cu 39-9 in fata “Jaguarilor” din Jacksonville.

El a incheiat jocul cu 238 de yarzi, nou record pentru o partida in istoria echipei sale. Inaintea acestui meci, el avea un total de 474 yarzi si 5 touchdown-uri de la debutul sezonului.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2