Fotbal: Au bani de trecut strada doar pe la zebra, dar vor in play-off

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Primele sase echipe din fiecare serie de Liga 3 vor participa la play-off. Dintre aceste sase echipe se va alege si cea care va promova in Liga 2. Dupa cum se stie, cele sase echipe care vor intra in play-off o vor face si cu rezultatele din meciurile directe. Pentru o pozitie in acest play-off se bate si una dintre cele mai amarastene echipe din zona Maramures, respectiv FC Municipal Baia Mare. Daca ajunge intre primele sase, FCM se poate felicita ca si o echipa ce promoveaza, la ce conditii are. Plecata in vara cu bujori in obrajori dupa promovarea in Liga 3, fara gram de infrangere, FCM a ajuns destul de rapid cu picioarele pe pamant, mai ales ca promisiunile au fost aidoma celor din politica.

N-ai cum rezista pe baza de povesti. Fotbalistii de la FCM au uitat cand si-au luat banutii, iar acest lucru se intampla si in conditiile in care salariile sunt foarte mici, genul minim pe economie, la marea majoritate a jucatorilor. Iar cand ai de luat trei lei si nici pe aia nu-i primesti, atunci te intorci cu gandul la maretia fotbalului din Baia Mare in ultimii ani: zero performante, restante enorme, cluburi care nu mai exista. Adica praful de pe toba.

Antrenorul Cristian Bogdan declara la inceputul sezonului pentru colegii de la emm.ro: “Obiectivul este unul indraznet. Obiectivul pe termen scurt este sa ne clasam in primele sase echipe dupa tur, ca sa putem accede fara probleme in Play Off, iar din iarna, in functie de rezultate, de buget si jucatorii pe care ii putem aduce, sa tragem la promovare. Mizam pe experienta unor jucatori, pe grupul unit, pe ambitia si dorinta celor tineri de a se afirma si de a avea rezultate bune cu aceasta echipa”. In iarna s-au mai dus niste jucatori, bani tot nu sunt, mai e ceva ambitie, si acum obiectivul e, probabil, identic cu cel al lui Colgate: Nici o carie!

Situatia din seria 5 este in acest moment destul de interesanta. Pentru trei locuri (4-6) se bat patru echipe. Cel mai slab sta chiar FCM Baia Mare. Are 26 de puncte, la fel ca si Zalau, numai ca la egalitate de puncte Zalau merge in play-off, pentru ca sta mai bine la rezultatele din meciurile directe. Clasamentul care ne intereseaza aici: 4. Ineu – 28p; 5. Osorhei – 28p; 6. FCM – 26p; 7. FC Zalau – 26p. Nu conteaza golaverajul, in schimb conteaza cine cu cine joaca in ultima etapa: FCM acasa cu Dej (ultima clasata); Zalau acasa cu Metalurgistul (prima clasata); Ineu acasa cu Sebis (locul 2); Osorhei la Unirea Jucu. Va trebui sa asteptam ultima etapa, dar tot mai este cate ceva de spus.

Un lucru este sigur, gruparea de sub Dragana, Metalurgistul Cugir, are ultima confruntare la Zalau, unde va juca in primul rând pentru propriul interes, acela de a ajuta indirect FCM Baia Mare si direct sa-si creeze un mare avantaj: daca baimarenii prind play-off-ul (in detrimentul trupei din Salaj), Metalurgistul isi imbunatateste punctajul in mod considerabil, pentru ca a luat 6 puncte cu FCM si, deocamdata, numai unul cu Zalau.
Meciul dintre Jucu si Odorhei poate conta daca ambele vor fi in grupa a doua valorica. Insa nu stim ce calcule si-au facut cei din Jucu. Pentru ca, acum, in Liga 2 si in Liga 3, toata lumea face calcule. Pana la urma, oricare dintre cele patru echipe poate pierde locul in play-off.

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2