Fotbal: Cele mai ieftine bilete la EURO 2020 costa 30 de euro

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Cele mai ieftine biletele la EURO 2020, competitie care va fi organizata, in premiera, in 12 orase de pe intreg cuprinsul Europei, printre care si Bucuresti, vor costa 30 de euro, a anuntat, UEFA, duminica, potrivit site-ului Federatiei Romane de Fotbal, informeaza AGERPRES.

Turneul final, care se va desfasura intre 12 iunie si 12 iulie 2020, cu 24 de echipe, va fi gazduit de Amsterdam, Baku, Bilbao, Bucuresti, Budapesta, Copenhaga, Dublin, Glasgow, Londra, Munchen, Roma si Sankt Petersburg.

Un numar record de trei milioane de bilete vor fi disponibile fanilor, insemnand ca mai multi suporteri ca niciodata vor beneficia de sansa sa de a trai pe viu aceasta experienta. Aproape 2,5 milioane de bilete – mai multe decat numarul total disponibil pentru intregul EURO 2016 – au fost rezervate fanilor echipelor nationale participante si publicului general.

Un milion de bilete vor fi disponibile pentru 50 euro sau mai putin la 44 de jocuri, un total de 40.000 de bilete cu preturi de pana la 100 euro vor fi puse la dispozitie pentru semifinalele si finala de la Londra, precizeaza UEFA. Fanii care nu vor primi biletele pentru care au aplicat in cadrul primei faze a vanzarilor, dupa incheierea acesteia, vor fi primii informati in legatura cu noua disponibilitate a biletelor (rezultata ca urmare a platilor neefectuate si a returnarii de bilete). Acestor fani li se va acorda o perioada de prioritate exclusiva, pentru a achizitiona biletele respective.

Suporterii vor putea alege intre doua tipuri diferite de bilete, bilet individual un meci pe un stadion sau bilet tip ”Follow my team” (imi urmaresc echipa), vandut incepand din decembrie 2019: biletul care permite fanilor sa vizioneze ”pe viu” un meci eliminatoriu al echipei favorite, indiferent de locul de disputare a partidei. Daca echipa favorita va fi eliminata inaintea fazelor eliminatorii, fanii respectivi vor primi ramburs suma integrala cheltuita pentru achizitionarea biletului in cauza.

La fiecare joc, UEFA va pune la dispozitie, la categoria de pret cea mai mica, un numar de bilete pentru suporterii cu dizabilitati, oricare ar fi locul din stadion de unde vor urmari meciul. Persoanele cu dizabilitati vor avea, totodata, oportunitatea de a solicita un bilet complementar pentru un insotitor.

In cadrul primei faze de vanzare a biletelor, care se va derula intre 12 iunie si 12 iulie 2019, 1,5 milioane de bilete vor fi puse la dispozitia publicului general, insemnand cu 50% mai multe comparativ cu editia din 2016. In cadrul celei de-a doua faze a vanzarilor, la inceputul lui decembrie 2019, fanii echipelor nationale participante vor avea la dispozitie un milion de bilete, ceea ce reprezinta un plus de 20% fata de editia din 2016. Aceste vanzari vor incepe dupa tragerea la sorti a grupelor turneului final, programata pe 30 noiembrie 2019, la Bucuresti. O a treia faza a vanzarilor va avea loc in aprilie 2020, in conditiile in care ultimele patru echipe ce se vor califica la EURO 2020 vor fi desemnate dupa disputarea play-off-urilor, care se vor desfasura intre 26 si 31 martie 2020. Toate biletele vor fi vandute exclusiv online, prin intermediul unei singure adrese de web: euro2020.com/tickets.

In cazul tuturor meciurilor si categoriilor unde cererea va depasi oferta, biletele vor fi alocate prin intermediul unei loterii ce se va derula in mod corect si transparent. Fiecare aplicant va avea sanse egale de succes, fara a se tine cont de momentul cand a aplicat pentru bilete intre 12 iunie si 12 iulie 2019.

Biletele pentru EURO 2020 vor fi comercializate in trei categorii de preturi, orasele-gazda fiind impartite in doua grupuri, menite sa reliefeze puterea de cumparare si venitul mediu ale cetatenilor tarilor respective.

Grupul A include Amsterdam, Bilbao, Copenhaga, Dublin, Glasgow, Londra, Munchen, Roma si Sankt Petersburg, cu preturi de 50, 125 si 185 euro pentru meciurile din grupe si optimile de finala, respectiv de 75, 145 si 225 euro pentru partidele din sferturi si cele de deschidere.

Grupul B cuprinde orasele Baku, Bucuresti si Budapesta, cu preturi la bilete de 30, 75, respectiv 125 de euro.

Semifinalele si finala vor avea loc la Londra, iar biletele pentru penultimul act vor costa 85, 195, 345 si 595 euro, iar cele pentru finala vor avea preturi de 95, 295, 595, respectiv 945 de euro.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *