Fotbal: Comisia Tehnica a FRF a propus rezilierea contractului selectionerului Christoph Daum

Reclame home 1
Reclame home 1

Comisia Tehnica a Federatiei Romane de Fotbal, intrunita, luni, la Casa Fotbalului, a propus conducerii FRF rezilierea contractului selectionerului echipei nationale a Romaniei, Christoph Daum, ca urmare a ratarii calificarii la Cupa Mondiala din 2018, informeaza AGERPRES.

Recomandarea de reziliere a contractului tehnicianului german Christoph Daum va fi supusa validarii in prima sedinta a Comitetului Executiv, informeaza site-ul oficial al Federatiei Romane de Fotbal.

La finalul sedintei Comisiei Tehnice de luni, presedintele acesteia si totodata directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichita, a declarat ca majoritatea membrilor a votat pentru rezilierea contractului lui Daum inainte de disputarea ultimelor doua partide ale nationalei Romaniei din campania de calificare la CM 2018.

„A avut loc o evaluare si o dezbatere privind situatia echipei nationale. Apoi, atat membrii Comisiei cu drept de vot prezenti astazi, cat si cei absenti, prin telefon, s-au pronuntat cu privire la posibilitatea ca actualul staff al echipei nationale sa continue pana la finalul meciurilor din campania de calificare sau ca presedintele FRF sa inceapa negocierile pentru rezilierea contractului. Ionut Badea si Christos Papadopoulos, ca membrii ai staff-ului primei reprezentative, n-au participat la vot. Majoritatea a votat pentru demararea procedurilor de reziliere a contractului. Ulterior, fiecare membru cu drept de vot a propus variante pentru un viitor selectioner”, a afirmat Stoichita, conform site-ului citat.

In ultima perioada tot mai multi oameni de fotbal au solicitat schimbarea din functie a germanului Christoph Daum, primul selectioner strain al reprezentativei Romaniei. De asemenea, spectatorii prezenti, la 1 septembrie, pe Arena Nationala, la meciul cu Armenia, i-au cerut demisia selectionerului Christoph Daum, atat la scorul de 0-0, cat si dupa marcarea golului victoriei Romaniei in prelungiri de catre Alexandru Maxim. De asemenea, imediat dupa meciul din 4 septembrie cu Muntenegru, tehnicianul german a declarat ca nu depinde de el daca va ramane la conducerea echipei nationale a Romaniei, precizand ca nimeni nu e vinovat de esecul din aceasta campanie.

Presa sportiva vehiculeaza o lista de posibili inlocuitori ai lui Christoph Daum printre care se numara Cosmin Contra, Dan Petrescu, Gheorghe Hagi, Cosmin Olaroiu, Victor Piturca si Ladislau Boloni.

Echipa nationala de fotbal a Romaniei a pierdut orice sansa de calificare la Cupa Mondiala din 2018, dupa ce a fost invinsa de selectionata Muntenegrului cu scorul de 1-0 (0-0), la 4 septembrie, pe Gradski Stadion din Podgorica, intr-un meci din Grupa E a preliminariilor competitiei.

Romania mai are de jucat doua partide in aceasta campanie, cu Kazahstan pe 5 octombrie, la Ploiesti, si cu Danemarca, pe 8 octombrie, in deplasare. In momentul de fata, echipa nationala ocupa pozitia a 4-a in clasamentul grupei, avand 9 puncte, cu 10 mai putine decat liderul Polonia.

Romania nu s-a mai calificat la o Cupa Mondiala din 1998.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole