Fotbal: Cristiano Ronaldo a castigat Balonul de Aur 2016

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Cristiano-Ronaldo-califica-Portugalia-in-finala-EURO-2016Atacantul portughez Cristiano Ronaldo, de la Real Madrid, a castigat trofeul ”Balonul de Aur 2016”, cea mai importanta distinctie individuala din fotbalul mondial, a anuntat, luni seara, revista France Football, organizatoarea votului, relateaza AFP, informeaza AGERPRES.

Ronaldo (31 ani) ii succede in palmares rivalului sau argentinian Lionel Messi (FC Barcelona), acesta fiind al patrulea ”Balon de Aur” castigat de lusitan, dupa cele din 2008, 2013 si 2014. In acest an, Ronaldo a castigat Liga Campionilor cu Real Madrid si EURO 2016 cu Portugalia, fiind capitanul ambelor echipe.

Cristiano Ronaldo este acum la un singur trofeu de recordul de cinci detinut de Leo Messi.

In clasamentul final, Ronaldo a acumulat 745 puncte, devansandu-i pe Lionel Messi, 316 puncte, si pe atacantul francez Antoine Griezmann (Atlético Madrid), 198 puncte, cel mai bun jucator de la EURO 2016 si golgheterul competitiei.

In aceasta ancheta au votat nu mai putin de 173 de jurnalisti, dar nu au luat parte selectionerii si capitanii echipelor nationale cum s-a intamplat ian perioada 2010-2015, cand Balonul de Aur a fost acordat impreuna cu FIFA. Federatia internationala va acorda un premiu special pentru cel mai bun fotbalist al anului, intr-o gala ce va avea loc la inceputul anului viitor.

Cristiano Ronaldo Dos Santos Aveiro s-a nascut pe 5 februarie 1985 in Madeira, are 1,85 m si 80 kg si si-a inceput cariera la Sporting Lisabona, unde a fost promovat in echipa de seniori de romanul Ladislau Boloni, dupa care s-a transferat la Manchester United (2003-2009), iar din 2009 joaca la Real Madrid.

A adunat 136 de selectii pentru nationala Portugaliei, pentru care a marcat 68 de goluri.

Palmaresul sau cuprinde trei trofee ale Ligii Campionilor, cucerite in 2008, 2014 si 2016, doua Cupe Mondiale ale cluburilor (2008, 2014), Supercupa Europei (2014), trei titluri de campion al Angliei (2007, 2008, 2009), Cupa Angliei (2004), doua Cupe ale Ligii engleze (2006, 2009), doua Supercupe ale Angliei — Community Shields (2007, 2008), un titlu de campion al Spaniei (2012), doua Cupe ale Spaniei (2011, 2014), Supercupa Spaniei (2012), Supercupa Portugaliei (2002).

In 2008 a fost desemnat de FIFA cel mai bun jucator al anului.

A castigat Gheata de Aur, pentru cel mai bun marcator din Europa, de patru ori, in 2008, 2011, 2014 si 2015.

Detine recordul de goluri marcate intr-un sezon al Ligii Campionilor (2013-2014: 17).

A fost de cinci ori cel mai bun marcator din Champions League (2007-2008: 8 goluri; 2012-2013: 12 goluri; 2013-2014: 17 goluri, 2014-2015: 10 goluri, 2015-2016, 16 goluri).

Este cel mai bun marcator din istoria Champions League, cu 96 de goluri.

A fost golgheter in Premier League in 2008, cu 31 goluri, si de trei ori in Primera Division, in 2011, cu 41 goluri, in 2014, cu 31 goluri, si in 2015, cu 48 goluri.

Balonul de Aur 2016 — clasament final
1. Cristiano Ronaldo (Real Madrid/Portugalia) 745 puncte
2. Lionel Messi (FC Barcelona/Argentina) 316
3. Antoine Griezmann (Atlético Madrid/Franta) 198
4. Luis Suarez (FC Barcelona/Uruguay) 91
5. Neymar (FC Barcelona/Brazilia) 68
6. Gareth Bale (Real Madrid/Tara Galilor) 60
7. Riyad Mahrez (Leicester City/Algeria) 20
8. Jamie Vardy (Leicester City/Anglia) 11
9. Gianluigi Buffon (Juventus Torino/Italia), Pepe (Real Madrid/Portugalia) 8
11. Pierre-Emerick Aubameyang (Borussia Dortmund/Gabon) 7
12. Rui Patricio (Sporting Lisabona/Portugalia) 6
13. Zlatan Ibrahimovic (Manchester United/Suedia) 5
14. Paul Pogba (Manchester United/Franta), Arturo Vidal (Bayern Munchen/Chile)
16. Robert Lewandowski (Bayern Munchen/Polonia) 3
17. Toni Kroos (Real Madrid/Germania), Luka Modric (Real Madrid/Croatia), Dimitri Payet (West Ham United/Franta) 1

Nu au primit voturi: Sergio Aguero (Manchester City/Argentina), Kevin De Bruyne (Manchester City/Belgia), Paulo Dybala (Juventus Torino/Argentina), Diego Godin (Atletico Madrid/Uruguay), Gonzalo Higuain (Juventus Torino/Argentina), Andres Iniesta (FC Barcelona/Spania), Koke (Atletico Madrid/Spania), Hugo Lloris (Tottenham/Franta), Thomas Muller (Bayern Munchen/Germania), Manuel Neuer (Bayern Munchen/Germania), Sergio Ramos (Real Madrid/Spania).

Palmaresul Balonului de Aur:
1956: Stanley Matthews (Anglia)
1957: Alfredo Di Stefano (Spania)
1958: Raymond Kopa (Franta)
1959: Alfredo Di Stefano (Spania)
1960: Luis Suarez (Spania)
1961: Omar Sivori (Italia)
1962: Josef Masopust (Cehia)
1963: Lev Iasin (URSS)
1964: Denis Law (Scotia)
1965: Eusebio (Portugalia)
1966: Bobby Charlton (Anglia)
1967: Florian Albert (Ungaria)
1968: George Best (Irlanda de Nord)
1969: Gianni Rivera (Italia)
1970: Gerd Muller (Germania)
1971: Johan Cruyff (Olanda)
1972: Franz Beckenbauer (RF Germania)
1973: Johan Cruyff (Olanda)
1974: Johan Cruyff (Olanda)
1975: Oleg Blohin (URSS)
1976: Franz Beckenbauer (RF Germania)
1977: Alan Simonsen (Danemarca)
1978: Kevin Keegan (Anglia)
1979: Kevin Keegan (Anglia)
1980: Karl-Heinz Rummenigge (RF Germania)
1981: Karl-Heinz Rummenigge (RF Germania)
1982: Paolo Rossi (Italia)
1983: Michel Platini (Franta)
1984: Michel Platini (Franta)
1985: Michel Platini (Franta)
1986: Igor Belanov (URSS)
1987: Ruud Gullit (Olanda)
1988: Marco van Basten (Olanda)
1989: Marco van Basten (Olanda)
1990: Lothar Matthaeus (Germania)
1991: Jean-Pierre Papin (Franta)
1992: Marco van Basten (Olanda)
1993: Roberto Baggio (Italia)
1994: Hristo Stoicikov (Bulgaria)
1995: George Weah (Liberia)
1996: Matthias Sammer (Germania)
1997: Ronaldo (Brazilia)
1998: Zinédine Zidane (Franta)
1999: Rivaldo (Brazilia)
2000: Luis Figo (Portugalia)
2001: Michael Owen (Anglia)
2002: Ronaldo (Brazilia)
2003: Pavel Nedved (Cehia)
2004: Andrei Sevcenko (Ucraina)
2005: Ronaldinho (Brazilia)
2006: Fabio Cannavaro (Italia)
2007: Kaka (Brazilia)
2008: Cristiano Ronaldo (Portugalia)
2009: Lionel Messi (Argentina)
2010: Lionel Messi (Argentina)
2011: Lionel Messi (Argentina)
2012: Lionel Messi (Argentina)
2013: Cristiano Ronaldo (Portugalia)
2014: Cristiano Ronaldo (Portugalia)
2015: Lionel Messi (Argentina)
2016: Cristiano Ronaldo (Portugalia)

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *