Fotbal: Cum ar putea continua campionatul Ligii a 3-a

Competitiile fotbalistice din Romania nu se vor relua atata timp cat in tara este declarata stare de urgenta din cauza pandemiei COVID-19. Aceasta a fost decretata incepand cu 16 martie si se va mentine cel putin 30 de zile, adica pana pe 15 aprilie, insa, poate fi prelungita cu cel putin inca o luna, in cazul in care situatia nu se va ameliora. Campionatele sunt suspendate, iar FRF incearca in aceasta perioada sa gaseasca variante de rezerva.

“Grupul de lucru” al FRF, din care fac parte reprezentanti ai tututor esaloanelor fotbalistice din Romania, inclusiv reprezentanti ai FRF, LPF si ai sindicatului jucatorilor, a avut o sedinta in care s-a discutat despre viitorul competitiilor, facandu-se si niste propuneri.

Prima ar fi ca antrenamentele sa se reia de pe 16 aprilie, iar campionatele de la 16 mai, intr-un sistem de play-off si play-out cu doar un meci intre echipe. Cine va fi gazda va fi stabilit prin tragere la sorti, insa primele patru clasate din play-off, respectiv play-out vor avea avantajul de a avea patru jocuri acasa si doar trei in deplasare, celelalte clasate urmand a fi in situatie inversa. In plus, punctajul cu care se va porni va fi cel inregistrat in acest moment in clasament.

A doua varianta, in situatia in care starea de urgenta va fi prelungita, ar fi ca totul sa fie repornit de la 13 iunie si sa se joace tot in sistem de play-off si play-out, tot cu aceleasi reguli enumerate la prima varianta.

In fine, ar fi si varianta de a se continua pe programul deja existent, cu 14 etape ramase din retur, insa acesta este imposibil de indeplinit, avand in vedere ca situatia creata de coronavirus se inrautateste de la o zi la alta, iar starea de urgenta din Romania va fi, mai mult ca sigur, prelungita cu inca cel putin 30 de zile.

Cum reluarea campionatul inainte de Paste (19 aprilie) este putin probabila, imposibila chiar, acesta va incepe, cel mai probabil, la inceputul lunii mai, daca starea de urgenta nu va fi prelungita. Se in calcul aceasta data si pentru ca echipele au nevoie de minimum doua saptamani de reacomodare la efort.

Reprezentanþii cluburilor din Liga 3 in CEx FRF vor propune un sistem de play-off si play-out. In play-off ar intra primele opt clasate din acest moment din fiecare serie, iar in play-out vor fi restul celorlalte opt echipe, in cazul in care seria este completa.

O varianta ar fi ca situatia clasamentelor cu care se intra in play-off si play-out sa sufere modificari. Dupa ce se face departajarea, deci se decide cine merge la lupta pentru promovare si cine la cea pentru evitarea retrogradarii, noile clasamente vor fi intocmite doar din rezultatele inregistrate in turul acestui sezon intre echipele respective.

Atat in play-off, cat si in play-out, ar ramane de disputat cate sapte meciuri de fiecare echipa, nu 14, cate ar trebui sa mai aiba loc acum din retur. Se ia in calcul inclusiv anularea rezultatelor inregistrate in prima etapa din retur.

Meciurile rezultate in play-off si play-out, sapte de fiecare echipa, se vor desfasura acasa la echipa care in turul sezonului regulat a fost oaspete. Aceste jocuri s-ar putea desfasura in 30-35 de zile.

Practic, in seria a 5-a din Liga 3, ambele echipe din Maramures ar fi in play-off: 1. ACS Fotbal C omuna Recea – 35p; 2. CS Minaur Baia Mare – 33p; 3. Viitorul Selimbar – 28p; 4. Metalurgistul Cugir – 27p; 5. Luceafarul Oradea – 26p; 6. CSC Sanmartin – 25p; 7. Gloria Bistrita – 25p; 8. Avantul Reghin – 22p

Etapa 1: Sanmartin – Luceafarul: 3-6; Recea – Cugir: 2-1
Etapa 2: Minaur – Recea: 1-1
Etapa 3: Cugir – Minaur: 1-1
Etapa 4: Selimbar – Bistrita: 0-0; Luceafarul – Recea: 3-4
Etapa 5: Reghin – Selimbar: 1-1; Cugir – Luceafarul: 0-3
Etapa 6: Selimbar – Sanmartin: 3-1; Luceafarul – Minaur: 1-0; Bistrita – Reghin: 1-1
Etapa 7: Sanmartin – Bistrita: 3-2
Etapa 8: Reghin – Sanmartin: 0-1
Etapa 9: Recea – Selimbar: 2-0
Etapa 10: Selimbar – Cugir: 2-2; Bistrita – Recea: 1-0
Etapa 11: Recea – Reghin: 4-2; Cugir – Bistrita: 3-2; Minaur – Selimbar: 5-0
Etapa 12: Bistrita – Minaur: 0-1; Reghin – Cugir: 1-2; Sanmartin – Recea: 1-3
Etapa 13: Cugir – Sanmartin: 2-0; Minaur – Reghin: 0-0; Luceafarul – Selimbar: 0-1
Etapa 14: Bistrita – Luceafarul: 1-0; Sanmartin – Minaur: 1-2
Etapa 15: Luceafarul – Reghin: 2-6

Comuna Recea – 16p (16-9) – 7
CS Minaur – 12p (10-4) – 7
Metalurgistul – 11p (11-11) – 7
Luceafarul – 9p (15-15) – 7
Selimbar – 9p (7-11) – 7
Gloria Bistrita – 8p (7-8) – 7
Avantul Reghin – 6p (11-11) – 7
Sanmartin – 6p (10-18) – 7

minaur.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1