Fotbal: FC Botosani – Tskhinvali (Georgia), in turul 1 preliminar al Europa League; Astra va intalni Inverness

PNL

fotbal mingeEchipa FC Botosani va intalni formatia georgiana Tskhinvali in primul tur preliminar al competitiei Europa League, potrivit tragerii la sorti care a avut loc luni la sediul Uniunii Europene de Fotbal de la Nyon. Meciul tur va avea loc pe 2 iulie, la Botosani, returul fiind programat pe 9 iulie, in Georgia.

FC Spartaki Tskhinvali, grupare infiintata in anul 1936, s-a clasat pe locul 4, cu 53 de puncte, in editia trecuta a campionatului Georgiei, dupa Dila Gori – 64 puncte, Dinamo Batumi si Dinamo Tbilisi – ambele cu cate 53 puncte. Cu un lot cotat la doar 2,83 milioane de euro, formatia din Georgia nu are nume sonore in lot, insa are multi jucatori tineri.
Fondata in 1936, Tskhinvali a castigat Cupa URSS-ului in 1987. Chiar si asa, micuta echipa din Georgia a revenit in prim plan abia in 2013, cind a promovat in prima liga.
Tskhinvali a prins cupele europene de pe locul 4 pentru ca Dinamo Tbilisi a castigat atat campionatul, cat si Cupa Georgiei. Primul meci se va disputa la 2 iulie la Botosani, iar returul 9 iulie in deplasare.

Echipa Astra Giurgiu va avea ca adversara formatia scotiana Inverness Caledonian Thistle, in turul II preliminar al competitiei Europa League, conform tragerii la sorti care a avut loc luni, la sediul Uniunii Europene de Fotbal de la Nyon. Primul meci va avea loc in Scotia, pe 16 iulie, jocul retur urmand sa se dispute in Romania, pe 23 iulie.
Inverness, grupare infiintata in anul 1994, la care a evoluat in sezonul 2007-2008 atacantul roman Marius Niculae, a reusit sa castige la sfarsitul lunii mai Cupa Scotiei, pentru prima oara in istoria sa, dupa ce a invins in finala, cu scorul de 2-1, formatia Falkirk.
Formatia pregatita de John Hughes s-a clasat pe locul 3 in editia recent incheiata a campionatului scotian, cu 65 de puncte, primele doua pozitii fiind ocupate de Celtic Glasgow – 92 pct si Aberdeen – 75 pct.

Potrivit tragerii la sorti, FC Botosani ar urma sa joace in turul II preliminar cu formatia poloneza Legia Varsovia, daca va reusi sa treaca insa in primul tur preliminar de echipa georgiana Tskhinvali.
Meciurile din turul I preliminar al Europa League vor avea loc pe 2 iulie – turul si 9 iulie – returul, in timp ce partidele din turul II preliminar se vor disputa pe 16 iulie – turul si 23 iulie – returul.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1