Fotbal: FIFA propune perioada 26 noiembrie-23 decembrie pentru turneul final al CM 2022 din Qatar

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

minge fotbalTurneul final al CM 2022 din Qatar se va desfasura in perioada 26 noiembrie – 23 decembrie, conform recomandarii inaintate de Grupul de lucru al FIFA, anunta agentia AFP, citand o sursa din interiorul forului international de fotbal. Cluburile vor trebui sa elibereze jucatorii de la 19 noiembrie, doar cu o saptamana inainte de debutul competitiei, al carei format va fi scurtat, dar decizia finala urmeaza sa fie luata pe 19 martie cu prilejul unui Comitet executiv al FFA la Zurich.

UEFA a anuntat deja ca sustine recomandarea facuta de FIFA ca turneul final al Cupei Mondiale 2022 din Qatar sa se deruleze intre finele lunii noiembrie si sfarsitul lunii decembrie si va reprograma competitiile sale pentru sezonul 2022/2023.

Uniunea Europeana de Fotbal (UEFA) si-a manifestat sustinerea fata de recomandarea facuta de FIFA ca turneul final al Cupei Mondiale 2022 din Qatar sa se deruleze intre finele lunii noiembrie si sfarsitul lunii decembrie, precizand ca nu vede niciun inconvenient in reprogramarea competitiilor sale pentru sezonul 2022/2023, in cazul in care propunerea va fi aprobata.

“In beneficiul jucatorilor si al suporterilor, UEFA crede ca evenimentul trebuie sa se desfasoare iarna, iar acum asteapta decizia finala a Comitetului Executiv al FIFA”, care se va reuni in cursul lunii martie, se precizeaza intr-un comunicat al forului european, citat de agentia EFE.
Organizatia condusa de francezul Michel Platini considera ca nu exista dificultati importante in reprogramarea calendarului competitional pentru sezonul 2022/2023, daca propunerea va fi votata de executivul FIFA, recunoscand in acelasi timp ca “durata turneului trebuie redusa, micsorandu-se astfel si perioada de eliberare a jucatorilor” de catre cluburile lor.

Grupul de lucru al FIFA care elaboreaza calendarul international al meciurilor pentru perioada 2018-2024 a propus mar]i, la Doha, ca turneul final al Cupei Mondial sa se desfasoare in perioada noiembrie/decembrie, considerata cea mai viabila. Propunerea prevede si o reducere a duratei competitiei, precum si organizarea Cupei Confedera]iei din 2021 intr-o alta tara decat Qatarul, in timpul perioadei traditionale, iunie-iulie, iar o alta competitie, probabil Campionatul Mondial al Cluburilor, sa aiba loc in Qatar, ca eveniment-test, in noiembrie-decembrie 2021.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2