Fotbal: Jucatorii de la FCM Baia Mare si-au facut treaba; conducatorii, nu!

Reclame home 1
Reclame home 1

fcConducerea clubului FCM Baia Mare este la fel de inutila si nefericita precum este si la celalalte grupari din oras unde antrenorul, presedintele, generalul si soldatul, priceputul numarul unu al orasulu, este amestecat pana peste cap. Sau unde se amesteca de buna voie fara a avea cunostinte.

Cea mai noua aventura de la curtea maretiei sale este echipa de fotbal, care nu s-a mai reunit la timp pentru ca nu sunt bani, desi cu cine inca ar mai fi. Dl presedinte, o adevarata legenda vie a oamenilor de afaceri din oras, a izbutit sa mai puna la pamant inca un lucru pe care a pus mana. Conducerea unul club pare a fi mai grea decat conducerea unui autovehicul in stare de ebrietate si cu permisul suspendat tot pentru conducerea unui autovehicul in stare de ebrietate.

Uite ca FCM nu se mai reuneste, ca FCM are datorii la stat, are datorii la itaieni pentru nocturna, are datorii la jucatori cu gramada. Si are datorii de 3-4 luni la jucatorii veniti in vara, dar si datorii de o gramada de luni la jucatorii mai vechi. Ce sa mai povestim de prime sau alte bonusuri.

Cetateanul numarul unu din oras iese pe interval si spune ca FCM trebuie sa promoveze in prima Liga si sa-i prezinte cineva un plan de bataie. El l-a pus acolo pe dl. Span, la fel cum i-a sugerat, probabil, sa conduca si un trust de presa, dar lucrurile nu mai merg asa cum trebuie.

Nu e exclus sa se schimbe situatia prin februarie sau cand o fi, pentru ca FCM trebuie sa-si continua activitatea pana in vara. Nu poate sa-si schimbe denumirea si situatia juridica pana la finalul sezonului. Asa cum s-a intamplat si cu Rapidul de la Urbis. El l-a pus, apoi l-a balacarit in presa de s-a plictisit, iar inainte de Anul Nou i-a tras in presa obedienta niste osanale fabuloase.

Intre timp, FCM va promova in Liga 1, poate chiar direct in Liga Campionilor. Fara Arnautu, plecat la Oradea, fara Ignea, jucator liber si el, fara alti jucatori care isi vor depune memorii. Va ramane cu niste prunci care nu au pretentii prea mari, care nu comenteaza daca vine presedintele sa le spuna ca el “le da si le ia”.

Nu mai e niciun secret ca Roland Nagy si-l doreste pe Alin Ignea din nou in „alb-rosu”, capitanul lui Dorin Toma fiind ca si plecat de la liderul FCM Baia Mare ca urmare a problemelor mari de ordin financiar din „Dealul Florilor”. Probabil, fotbalistul de 26 de ani isi va obtine la mijlocul acestei luni dezlegarea, dar pana atunci detine o hartie ce-i da dreptul sa demareze pregatirile cu orice alta formatie.

Pe 19 noiembrie 2015, FCM Baia Mare, actualul lider al Seriei a II-a a Ligii 2, anunta ca l-a transferat pe jucatori senegalez. Souleymane Keita este senegalez, are 28 de ani si ultima oara a facut parte din lotul lui ACS Poli Timisoara.

In Romania, mijlocasul ofensiv a mai evoluat la FC Botosani, Gloria Bistrita si CSMS Iasi. „Il asteptam la Sebis saptamana viitoare la reunire. Acum este plecat acasa, in Senegal, dar si-a dat acordul pentru a evolua la Sebis. E un fotbalist important pentru noi”, a punctat Calin Cojocaru, managerul „alb-albastrilor”.

“Nu puteam sa chem jucatorii cand noi avem restante mari si nu avem un program stabilit concret. Sper ca cei din conducere sa faca in asa fel incat sa rezolve problema pentru ca echipa sa se pregateasca in liniste”, a spus antrenorul Dorin Toma la radio Sport Total FM.

Sergiu Arnautu a semnat cu Luceafarul Oradea, din Liga a 3-a: “Am primit doar doua salarii din sase la Baia Mare. Am decis sa renunt la celelalte pentru a deveni liber si a pleca. E o situatie foarte dificila. Mi-as fi dorit sa raman. Am pus suflet la aceasta echipa, dar nu poti sa stai fara bani. Macar un salariu, de sarbatori, daca primeam as mai fi stat. Nu vad nicio iesire din aceasta situatie a lor. De aceea am si plecat.”

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

1 Comment

  1. sa.ne.plangem.de.romania

    Pana acum au ambundat de performante la clubul ala. La cum scrieti, jur, nu rezist sa citesc mai mult de doua fraze.

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole