Fotbal: Lyon si Besiktas, excluse din urmatoarea competitie europeana, cu o perioada de probatiune de 2 ani

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Comisia de disciplina a UEFA a anuntat miercuri ca gruparile Olympique Lyon si Besiktas Istanbul vor fi excluse din urmatoarea competitie europeana la care se vor califica, cu o perioada de probatiune de doi ani, in urma incidentelor produse la meciul de saptamana trecuta din turul sferturilor de finala ale Europa League, informeaza AGERPRES.

Sanctiunea ar intra in vigoare daca ar avea loc noi incidente la meciurile disputate de Lyon si Besiktas in urmatoarele doua sezoane in competitiile europene.

In plus, Lyon si Besiktas au fost amendate cu cate 100.000 de euro.

Forul fotbalistic european a deschis vineri proceduri disciplinare impotriva lui Lyon si Besiktas, dupa violentele din tribune si invadarea terenului de catre spectatori. Lyon a fost vizat mai ales pentru deficientele organizatorice, legate de separarea suporterilor turci de cei ai echipei gazda. Clubului francez i s-a reprosat, de asemenea, invadarea terenului de catre fani, “dupa cel de-al doilea gol marcat de Olympique Lyon”.
Besiktas a dat socoteala pentru “lansarea de proiectile” din tribune, precum si pentru incidentele provocate de fanii sai.

Meciul de pe stadionul Parc OL din Lyon a debutat cu o intarziere de 45 de minute, din cauza invadarii terenului de joc de catre suporterii lui Olympique aflati la peluza sud. Acestia au dorit sa se protejeze de proiectilele si petardele lansate din tribune de fanii turci. Confruntarile dintre fanii celor doua formatii au inceput in afara stadionului, cu doua ore inaintea jocului, continuand apoi in tribune.

Intre 15.000 si 20.000 de suporteri turci, majoritatea veniti din Franta sau din tarile vecine, s-au amestecat printre cei 35.000 de spectatori, pe langa cei 3.000 de fani veniti de la Istanbul si carora le-a fost rezervat un sector special in tribune.

Returul este programat joi, la ora locala 21,05, la Istanbul, fiind prevazut ca niciun suporter francez sa nu poata asista la aceasta partida.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1