Fotbal: Neymar risca pana la sase ani de inchisoare in Spania

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Magistratul spaniol care urma sa-l judece pe Neymar pentru presupusele nereguli ale transferului sau la FC Barcelona, a estimat ca fotbalistul risca pana la sase ani de inchisoare, informeaza AFP, citand surse judiciare, transmite AGERPRES.

Atacantul brazilian, care joaca acum la PSG, parintii sai, presedintele Barcelonei, Josep Maria Bartomeu, si predecesorul acestuia in fruntea clubului, Sandro Rosell, sunt in asteptarea procesului in Spania, pentru infractiunea de „inselaciune” cu ocazia transferului lui Neymar la Barca in 2013.

Bartomeu, Rosell si Barca vor trebuie de asemenea sa raspunda pentru infractiunea de „inselaciune”, la fel ca fostul club al lui Neymar in Brazilia, Santos, si fostul presedinte al acestuia, Odilio Rodrigues Filho.

Cazul a fost declansat de o plangere a grupului brazilian DIS, fost detinator al unei parti a drepturilor jucatorului, care s-a considerat lezat in aceasta operatiune.

Judecatorul Jose Maria Vazquez Honrubia a declarat miercuri ca, potrivit acuzatiei prezentate de DIS pentru „coruptie in afaceri” si „inselaciune”, „pedeapsa putand fi impusa in principiu (lui Neymar) ar putea fi de patru pana la sase ani”, releva o ordonanta la care AFP a avut acces.

Cum pedeapsa poate fi mai mare de cinci ani, in opinia lui Vazquez Honrubia este nevoie de trei judecatori care sa analizeze dosarul fotbalistului. El a sesizat deci camera penala a Audientei Nationale, instanta care se ocupa de cazurile de o importanta nationala sau internationala.

In practica, decizia sa amana si mai mult eventualul proces. In mai 2017, justitia spaniola a decis ca Neymar trebuie judecat, insa nu a fost stabilita nicio data pentru procesul sau.

Barca anuntase initial ca transferul jucatorului a costat 57,1 milioane de euro. Potrivit justitiei spaniole, el a costat in realitate cel putin 83 de milioane.

DIS, care a incasat 6,8 milioane de euro din cele 17,1 primite de Santos, a estimat ca Barca si Neymar s-au aliat pentru a ascunde adevarata valoare a transferului.

Parchetul a cerut doi ani de inchisoare pentru Neymar. In depozitia sa in fata judecatorului, atacantul a afirmat ca nu a facut decat sa joace fotbal si a avut incredere oarba in tatal sau, care-i este si agent.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2