Fotbal: Progresul Șomcuta Mare, campioana Maramureșului

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Progresul Șomcuta Mare s-a impus în această seară în fața grupării CSM Sighetu Marmației în finala Ligii a patra, în urma loviturilor de departajare.

În finala Ligii a patra, pe Stadionul ”Viorel Mateianu” din Baia Mare s-au aflat în această seară față în față câștigătoarea seriei Sud – Progresul Șomcuta Mare – și ocupanta locului 1 din seria Nord – CSM Sighetu Marmației.

Meciul a fost condus de Szabolcs Kovacs (Satu Mare, Liga 2), asistat de Radu Despa (Maramureș, Liga 2) și Răzvan Soponar (Maramureș, Liga 2). Rezervă arbitru: Norbert Kemenes (Maramureș, Liga 3). Rezervă arbitru asistent: Cristian Lucaci (Maramureș, Liga 2). Observator: Zoltan Szekely (Maramureș, Liga 1).

Sighetenii sunt cei care deschid scorul în prima repriză, dar sunt egalați în actul secund și, după 90 de minute de finală, tabela indică 1-1. Același rămâne scorul și după prelungiri, astfel încât se trece la lovituri de departajare. Cu scorul general de 6-5, Progresul Șomcuta Mare câștigă finala, devenind campioana Maramureșului în sezonul 2019/2020.

Din această postură, Progresul Șomcuta Mare va reprezenta județul la barajul de promovare în Liga 3. Inițial, campioana Maramureșului trebuia să facă parte dintr-o mini-grupă de baraj alături de campioanele din județele Sălaj și Bistrița-Năsăud. Asociația Județeană de Fotbal Bistrița-Năsăud a anunțat, însă, Federația Română de Fotbal că nu va avea reprezentantă la aceste jocuri de baraj. În consecință, calificarea în Liga a treia din această mini-grupă se va decide între Progresul Șomcuta Mare (campioana Maramureșului) și Sportul Șimleu Silvaniei (campioana Sălajului). Meciul se va disputa în 9 august, pe stadionul Olimpia din Satu Mare.

În ceea ce privește cealaltă finalistă a Maramureșului, CSM Sighetu Marmației, aceasta va reprezenta județul în Cupa României, conform hotărârii Biroului Executiv care s-a întrunit în ședință la începutul acestei săptămâni.

După disputarea finalei, ambele echipe au fost premiate cu medalii și cupe din partea Asociației Județene de Fotbal Maramureș.

Sursa: frf-ajf.ro/maramures

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2