Fotbal: Romania, in grupa cu Austria, Norvegia si Irlanda de Nord, in Liga Natiunilor 2020-2021

Reclame home 1
Reclame home 1

Selectionata Romaniei a fost repartizata alaturi de Austria, Norvegia si Irlanda de Nord, in Grupa 1 a Ligii B, la tragerea la sorti a Ligii Natiunilor la fotbal, editia 2020-2021, efectuata marti seara, la Amsterdam, informeaza AGERPRES.

Tricolorii vor infrunta din nou Norvegia, pe care au avut-o ca adversara in preliminariile EURO 2020, ambele partide incheindu-se la egalitate, 2-2 in deplasare si 1-1 la Bucuresti.

Romania ar putea intalni Austria si la turneul final al EURO 2020 daca tricolorii vor trece de barajul din luna martie.

Tricolorii se afla in a doua divizie valorica a competitiei, dupa ce la editia inaugurala au evoluat in al treilea esalon valoric.

La editia 2020-2021 vor fi 16 echipe in Liga A, 16 in Liga B, 16 in Liga C si 7 in Liga D.

Castigatoarele grupelor din Liga A vor participa la turneul final al Ligii Natiunilor, in iunie 2021: semifinale/finale. Detinatoarea trofeului este Portugalia. Castigatoarele grupelor din Ligile B, C si D vor promova in divizia superioara. Ultimele clasate in Ligile A si B vor retrograda in divizia inferioara. Intrucat in Liga D sunt doar doua grupe, echipele retrogradate din Liga C vor fi stabilite in urma unui play-out, in martie 2022.

Clasarea din Liga Natiunilor va influenta si preliminariile Cupei Mondiale din 2022. In acele calificari, cele 10 castigatoare de grupe vor merge la turneul final, in timp ce primele doua cel mai bine clasate nationale in Liga Natiunilor (in afara celor calificate direct) se vor alatura selectionatelor de pe locul al doilea, intr-un baraj de stabilire a ultimelor trei locuri de Mondial.

La prima editie a Ligii Natiunilor, Romania a evoluat in Liga C, ocupand locul al doilea in Grupa a 4-a, cu 12 puncte (neinvinsa), dupa Serbia (14 puncte), dar inaintea Muntenegrului (7 puncte) si a Lituaniei (0 puncte).

Meciurile din faza grupelor Ligii Natiunilor se vor disputa in perioada septembrie-noiembrie 2020: etapa 1 in perioada 3-5 septembrie, etapa a 2-a in perioada 6-8 septembrie, etapa a 3-a in intervalul 8-10 octombrie, etapa a 4-a intre 11-13 octombrie, etapa a 5-a in perioada 12-14 noiembrie, iar etapa a 6-a in perioada 15-17 noiembrie.

In Liga A, Portugalia, campioana europeana en titre si castigatoarea primei editii a Ligii Natiunilor, se afla in grupa cu Franta, campioana mondiala, si Croatia, vicecampioana mondiala, in timp ce Spania si Germania, campioane mondiale in 2010 si 2014, sunt adversare in Grupa a 4-a.

Fostul portar englez David Seaman a tras la sorti grupele din Liga D, fostul international elvetian Philippe Senderos a efectuat tragerea la sorti in Liga C, olandezul Rafael van der Vaart s-a ocupat de Liga B, iar portughezul Luis Figo a efectuat tragerea la sorti in Liga A.

Componenta grupelor din cele patru ligi:

Liga A
Grupa 1: Olanda, Italia, Bosnia-Hertegovina, Polonia;
Grupa 2: Anglia, Belgia, Danemarca, Islanda;
Grupa 3: Portugalia, Franta, Suedia, Croatia;
Grupa 4: Elvetia, Spania, Ucraina, Germania;

Liga B
Grupa 1: Austria, Norvegia, Irlanda de Nord, Romania;
Grupa 2: Cehia, Scotia, Slovacia, Israel;
Grupa 3: Rusia, Serbia, Turcia, Ungaria;
Grupa 4: Tara Galilor, Finlanda, Irlanda, Bulgaria;

Liga C
Grupa 1: Azerbaidjan, Luxemburg, Cipru, Muntenegru;
Grupa 2: Armenia, Estonia, Macedonia de Nord, Georgia;
Grupa 3: R. Moldova, Slovenia, Kosovo, Grecia;
Grupa 4: Kazahstan, Lituania, Belarus, Albania;

Liga D
Grupa 1: Malta, Andorra, Letonia, I. Feroe;
Grupa 2: San Marino, Liechtenstein, Gibraltar.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole