Fotbal: România, învinsă de Armenia cu 3-2, în preliminariile CM 2022

Naţionala de fotbal a României a fost învinsă neaşteptat de reprezentativa Armeniei, cu scorul de 3-2 (0-0), miercuri seara, la Erevan, în Grupa J a preliminariilor Cupei Mondiale din 2022, informează AGERPRES.

Armenia a obţinut prima sa victorie în faţa României, după un joc modest făcut de tricolori, în care au abundat greşelile.

 

Cele şase schimbări făcute de selecţionerul Mirel Rădoi faţă de partida cu Germania nu au adus plus care era aşteptat, iar echipa a jucat liniar, a construit greoi, fără inspiraţie, portarul Florin Niţă fiind nevoit să salveze situaţia de mai multe ori.

Prima ocazie a echipei noastre a venit în min. 10, când Stanciu a executat bine o lovitură liberă de la 28 metri, dar portarul Iurcenko a scos de la vinclu. Un minut mai târziu, Puşcaş era blocat de portar la 8 metri.

 

Armenii au trecut pe lângă deschiderea scorului în min. 14, când Mogoş a făcut o eroare în ofensivă, a urmat un contraatac purtat de Karapetian, al cărui şut a fost deviat de Toşca, dar Niţă a intervenit salvator. Portarul nostru a reţinut în doi timpi şutul lui Barseghian (15) din marginea careului.

România a controlat jocul în continuare şi a mai avut trei şanse de gol până la pauză: Maxim a fost imprecis de la 14 metri (23), şutul lui Puşcaş a fost deviat de un fundaş în corner (40), Stanciu a tras de la 22 de metri (41), însă Iurcenko a respins.

 

La reluare, armenii au fost tot mai incisivi, iar Şagoian (51) a trimis alături de ţintă, din centrarea lui Hambarţumian. Gazdele au reuşit să deschidă scorul (56), prin Eduard Sperţian, cu un şut deviat de Toşca.

România s-a avântat în atac în căutarea egalării, dar Iurcenko nu a avut probleme cu mingea trimisă de capul de Puşcaş (60). Niţă s-a opus golului la lovitura de cap a lui Adamian (61), la centrarea lui Barseghian.

 

România a reuşit să întoarcă scorul în doar 11 minute, prin dubla lui Cicâldău (62, 72): la prima fază, mijlocaşul Universităţii Craiova a deviat foarte bine şutul-centrare al colegului său de club Bancu, iar la a doua a reluat cu capul mingea centrată de acelaşi coechipier.

Armenia a primit o mână de ajutor în min. 78, când tricolorii au rămas în zece, după eliminarea lui Puşcaş, pentru o intrare periculoasă la Calisir, în condiţiile în care avea un cartonaş galben.

 

România a mai avut o ultimă şansă, prin Keşeru (81), dar a tras imprecis de la 16 metri.

A urmat apoi un asediu al armenilor, care şi-au creat ocazie după ocazie. Mai întâi Niţă a respins şutul lui Şagoian (82), apoi l-a blocat pe Adamian (83), Şagoian (84) a tras peste poartă, Toşca l-a blocat in extremis pe Adamian, după o eroare a lui Bancu (86).

 

Gazdele au egalat cu ajutorul unei erori de arbitraj, Haroian reluând în plasă, din poziţie de ofsaid, centrarea lui Barseghian (87). La doar un minut după aceea, Creţu a fost lent în marginea careului şi l-a faultat pe Sperţian, iar Tigran Barseghian a marcat golul victoriei din penalty (89).

Armenia a ajuns la cinci victorii consecutive în meciurile oficiale, o premieră în istorie acestei echipe. Armenia are maximum de puncte din primele sale trei meciuri în grupa preliminară pentru CM 2022, în timp ce România rămâne cu cele trei puncte obţinute în faţa Macedoniei de Nord (3-2).

 

România, care are programate două meciuri amicale în această vară, cu Georgia şi Anglia, va disputa următoarele meciuri oficiale în septembrie, cu Islanda în deplasare (2 septembrie), acasă cu Liechtenstein (5 septembrie) şi în deplasare cu Macedonia de Nord (8 septembrie).

La CM 2022 se califică direct primul loc din grupă, locurile secunde urmând să dispute baraje. Ultima Cupă Mondială la care a participat România a fost cea din 1998, din Franţa.

 

Armenia – România 3-2 (0-0)
Au marcat: Eduard Sperţian (56), Varazdat Haroian (87), Tigran Barseghian (89 – penalty), respectiv Alexandru Cicâldău (62, 72).
Erevan, Stadionul Republican după Vazghen Sargsian: 4.300 spectatori
Preliminariile Cupei Mondiale 2022 – Grupa J

Au evoluat echipele:

Armenia: 1. David Iurcenko – 19. Hovhanes Hambarţumian, 2. Andre Calisir, 3. Varazdat Haroian (căpitan), 13. Kamo Hovhanisian – 11. Tigran Barseghian (17. Solomon Udo, 90+2), 5. Artak Grigorian, 8. Karen Muradian (15. Eduard Sperţian, 46), 7. Horen Bairamian – 20. Aleksandr Karapetian (18. Jirair Şagoian, 46), 14. Norberto Briasco (22. Sarghis Adamian, 46). Selecţioner: Joaquin Caparros.
Rezerve neutilizate: 16. Arsen Beglarian, 12. Anatoli Aivazov – 4. Taron Voskanian, 21. Serob Grigorian, 9. Edgar Babaian, 10. Hakob Hakobian, 7. Wbeymar, 23. Vahan Biceahcian.

România: 1. Florin Niţă – 2. Vasile Mogoş, 6. Vlad Chiricheş (căpitan), 3. Alin Toşca, 11. Nicuşor Bancu – 7. Nicolae Stanciu (19. Florin Tănase, 73), 18. Răzvan Marin – 20. Dennis Man (21. Valentin Mihăilă, 81), 8. Alexandru Cicâldău (23. Alexandru Creţu, 81), 10. Alexandru Maxim (13. Claudiu Keşeru, 73) – 9. George Puşcaş. Selecţioner: Mirel Rădoi.
Rezerve neutilizate: 12. David Lazar, 16. Ionuţ Radu – 22. Mario Camora, 5. Ionuţ Nedelcearu, 15. Andrei Burcă, 17. Erik Bicfalvi, 14. Ianis Hagi, 4. Ovidiu Popescu.

Arbitru: Andris Treimanis; arbitri asistenţi: Haralds Gudermanis, Aleksejs Spasjonnikovs; al patrulea oficial: Vitalijs Spasjonnikovs (toţi din Letonia)
Delegat UEFA: Svitlana Şkil (Ucraina), observator UEFA pentru arbitri: Vítor Melo Pereira (Portugalia)
Cartonaşe galbene: Barseghian (22), Mogoş (24), Bairamian (27), Puşcaş (40), Haroian (40), Maxim (59), Bancu (66).
Cartonaş roşu: Puşcaş (78).

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu