Fotbal: Romania va avea patru echipe in viitoarea editie a cupelor europene

Romania va avea dreptul sa inscrie in editia viitoare a cupelor europene la fotbal patru echipe, gratie locului 18 ocupat in clasamentul coeficientilor UEFA, precizeaza site-ul Federatiei Romana de Fotbal (FRF), citat de AGERPRES.

Romania va avea dreptul sa inscrie campioana in Champions League, vicecampioana, echipa clasata pe locul 3 si castigatoarea Cupei Romaniei-Timisoreana in Europa League, ”dar asta nu inseamna ca locul 4 la finele stagiunii competitionale 2013-2014 a campionatului Ligii I va avea asigurat locul in Europa League”, precizeaza FRF.

Este ultimul sezon competitional cand, in cazul in care castigatoarea Cupei Romaniei-Timisoreana va cuceri si titlul de campioana, calificandu-se implicit in Liga Campionilor, finalista Cupei Romaniei va trece in Europa League, urmand sa ocupe pozitia rezervata ocupantei locului 3. Pe cale de consecinta, vicecampioana va avansa in locul castigatoarei Cupei.

Daca finala Cupei Romaniei-Timisoreana va fi adjudecata de o echipa care va incheia campionatul sub locul 3, ocupanta locului 4 nu va avea drept de acces in Europa League. In cazul in care Cupa va fi castigata de echipa care va incheia actualul sezon competitional pe locurile 2 sau 3, ocupanta locului 4 va intra in Europa League, urmand sa preia pozitia locului 3.

Campioana va intra in intrecere in al doilea tur preliminar al Champions League, jocuri tur-retur programate in zilele de 15/16 si, respectiv, 22/23 iulie. Urmatoarele tururi de calificare se vor disputa la 29/30 iulie si 5/6 august (turul al III-lea) si, respectiv, 19/20 si 26/27 august (play-off-ul).

Vicecampioana si ocupanta locului 3 (sau, in cazul aplicarii regulii echipei care ar izbuti eventul, ocupanta locului 3 si finalista Cupei/sau ocupanta locului 4 si una dintre echipele de pe locurile 2 sau 3, daca una dintre acestea doua din urma va cuceri Cupa) vor demara competitia in al doilea tur preliminar al Europa League (meciuri pe 17 si 24 iulie), precizeaza FRF.

Tragerea la sorti a partidelor din primele doua tururi de calificare este prevazuta pentru ziua de 23 iunie.

Castigatoarea Cupei Romaniei va intra in competitie in al treilea tur preliminar al Europa League, jocurile urmand sa aiba loc pe 31 iulie si 7 august.

Tragerea la sorti a tuturor partidelor din acest al treilea tur de calificare (UCL si UEL) se va desfasura la data de 18 iulie, in timp ce tragerea la sorti a intalnirilor din play-off (21 si 28 august, in Europa League) e prevazuta pentru ziua de 8 august.

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1