Fotbalistul argentinian Diego Armando Maradona a încetat din viață, la vârsta de 60 de ani

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Fotbalistul argentinian Diego Armando Maradona a încetat din viață, la vârsta de 60 de ani, în urma unui stop-cardio respirator. Săptămânile trecute a suferit o intervenție chirurgicală, după descoperirea unui hematom cerebral, precizează biziday.ro.

Unul dintre cei mai mari jucători din toate timpurile, Maradona a fost căpitan când Argentina a câștigat Cupa Mondială din 1986, producând o serie de performanțe sublime individuale. A jucat pentru Barcelona și Napoli în timpul carierei sale.

Maradona a obținut, de asemenea, succes la nivel de club, mai ales cu Napoli, pe care l-a condus la primul titlu din Serie A în 1987. A urmat un al doilea în 1990, alături de Cupa Italiei în 1987 și Cupa UEFA în 1991. Maradona a scos clubul din umbra celorlalte din nordul Italiei, precum Juventus, Internazionale Milano. Napoli a anunțat în 2000 că își retrag tricoul cu numărul 10, purtat de star.

Născut la Buenos Aires pe 30 octombrie 1960, Diego Armando Maradona a fost considerat un copil minune în fotbal. A debutat pentru echipa de seniori chiar înainte să împlinească 16 ani.

După ce a fost numit Fotbalistul Anului în America de Sud de cinci ori, în 2000 a fost numit și Jucătorul Secolului de către FIFA, alături de Pele, în urma unui sistem de vot oferit de public și de nominalizări ale oficialilor FIFA. Maradona a câștigat atunci votul popular.

Maradona a fost internat și în anii 2000 și 2004 pentru probleme cardiace. A suferit și o intervenție chirurgicală de by-pass gastric.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *