(FOTO) Autoturism modificat pentru activitati de contrabanda. Focuri de arma la granita cu Ucraina

Un tanar, in varsta de 36 ani, aflat la volanul unui Opel inmatriculat in Romania a vrut sa intre in tara pe la Punctul de Trecere a Frontierei  Siret. Existand suspiciuni ca acesta transporta tigari, politistii de frontiera impreuna cu lucratorii vamali au efectuat un control amanuntit asupra autoturismului, persoanei si a bagajelor.

Subcomisar Radu Lungu, purtator de cuvant la ITPF Sighetu Marmatiei: “A fost descoperita ascunsa si nedeclarata, in vederea sustragerii de la controlul vamal, in spatii special amenajate sub scaune, in pragurile si stopurile autoturismului, cantitatea de 928 pachete de ţigari, de provenienta ucraineana.

Tigarile in valoare totala de 1.400 lei au fost ridicate in vederea confiscarii, iar soferul au fost sanctionat contraventional de catre Biroul Vamal Siret cu o amenda in valoare de 6.000 lei. Totodata, autoturismul a fost indisponibilizat in vederea confiscarii, deoarece avea spatii special amenajate pentru transportul tigarilor.”

Incidentul s-a petrecut astazi, 23 septembrie 2018, in jurul orei 3.30.

Focuri de arma la granita

Si la Sectorul Politiei de Frontiera Brodina, judetul Suceava, s-a desfasurat o actiune pe linia combaterii contrabandei cu tigari in zona de responsabilitate.

Astfel, in data de 22 septembrie 2018, in jurul orei 4.00, politistii de frontiera au depistat, in apropierea frontierei de stat, mai multe persoane care transportau colete voluminoase.

Subcomisar Radu Lungu, purtator de cuvant la ITPF Sighetu Marmatiei: “Lucratorii nostri au actionat pentru retinerea celor in cauza efectuand somatiile legale prin voce, moment in care acestia au abandonat coletele si s-au retras pe teritoriul ucrainean. Pe timpul actiunii au fost trase sase focuri de avertisment, cu respectarea prevederilor legale. La fata locului au fost descoperite 10 colete cu tigari, care contineau cantitatea de 14.920 pachete, de provenienta ucraineana, in valoare de 175.000 de lei, care au fost ridicate in vederea confiscarii.”

In cauza, politistii de frontiera efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de contrabanda si trecere ilegala a frontierei de stat, la finalizare urmand a fi dispuse masurile legale care se impun.

ZiarMM.ro

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1