(Foto) Canada: Trei morti si 23 de raniti intr-un accident de autobuz la Ottawa

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Un autobuz cu etaj din orasul Ottawa a lovit vineri acoperisul unei statii de autobuz, omorand trei persoane si ranind alte 23, dintre care mai multe „grav”, a anuntat primarul capitalei Canadei, Jim Watson, relateaza AFP, titrat de Agerpres.

Cel putin 11 persoane au fost internate in spital in stare critica, a facut cunoscut la randul sau un purtator de cuvant al serviciilor de prim-ajutor. Imagini difuzate de televiziunile canadiene au aratat ca o mare parte a nivelului superior al autobuzului a fost smulsa sub violenta socului, in timp ce echipe de prim-ajutor utilizau scari pentru a evacua ranitii transportati de numeroase ambulante spre spitalele locale, pe un ger polar. Politia a informat ca accidentul s-a produs la o ora de varf de la sfarsitul dupa-amiezii, la 20.50 GMT.

In cursul serii, politia cauta sa stabileasca cauzele accidentului, dar un martor citat de cotidianul Ottawa Citizen a evocat un posibil derapaj al autobuzului pe o placa de gheata inainte de a percuta statia de autobuz.

Soferul autobuzului a fost arestat si urmeaza sa fie audiat, a declarat pentru presa seful politiei din Ottawa, Charles Bordeleau, fara sa ofere mai multe detalii. Doua din cele trei victime se aflau la bordul autobuzului, iar cea de-a treia pe cheiul statiei Westboro, a precizat el.

Acest accident reaminteste altul produs in septembrie 2013 la Ottawa, cand un autobuz cu etaj s-a ciocnit cu un tren la o trecere de cale ferata, facand sase morti si 34 de raniti.

Foto: CBC, Global News, Newcastle Herald

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2