FOTO – Club închis și petrecere de Halloween încheiată de polițiști

Reclame home 1
Reclame home 1

Weekendul trecut, polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava și din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava – Serviciul de Investigații Criminale, Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, Serviciul Ordine Publică dar și luptători ai Serviciului Acțiuni Speciale au organizat o acțiune în care au desfășurat activități specifice asigurării ordinii și liniștii publice, precum și combaterii fenomenului de trafic și consum ilicit de droguri.

„Cu această ocazie, a fost identificată o hală, situată în cartierul Burdujeni din municipiul Suceava, unde era în desfășurare o petrecere, cu specific de Halloween. Lucrătorii de poliție au identificat în spațiul respectiv aproximativ 60 – 70 de participanți și au procedat la legitimarea persoanelor aflate în interior și efectuarea unui control corporal preventiv asupra acestora și al bagajelor pe care le aveau.

În interiorul halei respective au fost identificate mai multe bunuri și substanțe susceptibile a face parte din categoria substențelor intezise și cu efect psihotrop sau psihoactiv, aruncate pe jos în diferite locuri, printre care un pachet de țigări în care se aflau 3 (trei) țigarete confecționate artizanal (joint-uri), mai multe împachetări de staniol care conțineau o substanță pulverulentă, de culoare albă, un pliculeț din material plastic, care conținea o substanță pulverulentă, de culoare albă precum și 2 grindere și mai multe fragmente vegetale de culoare verde, suspecte a fi cannabis, toate aceste substanțe urmând a fi analizate de către specialiști din cadrul Laboratorului de Analiză și Profil al Drogurilor din cadrul B.C.C.O. Iași.

Având în vedere cele constatate au fost întocmite două dosare penale în care se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de „trafic de droguri de risc și mare risc, fără drept”, prev. și ped. de art. 2, alin. 1 și alin. 2 din Legea 143/2000, modificată și completată și „deținere de droguri de risc în vederea consumului propriu, fără drept”, prev. și ped. de art. 4, alin. 1 din Legea 143/2000, modificată și completată.

De asemenea, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – IPJ Suceava au efectuat verificări pe linia respectării legislației specifice autorizării și funcționării unor ast6fel de locații, organizatorul și adminsitratorul fiind sancționați cu amendă în valoare de 10.000 lei pentru nerespectarea prevederilor OUG nr. 28 din 1999 republicată privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat eletronice fiscale”, precizează IPJ Suceava.

În plus, polițiștii Serviciului Ordine Publică – IPJ Suceava au aplicat 2 amenzi pentru nerespectarea prevederii Legii 333/2003 privind paza bunurilor și obiectivelor. Evenimentul a fost întrerupt iar localul închis, toți participanții părăsind zona, după ce au fost legitimați și controlați de polițiști.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole