(Foto) Cod portocaliu pana la ora 24:00. DN 18 este inundat. A crescut numarul gospodariilor invadate de ape

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

In Rona de Jos s-au produs scurgeri de pe versanti, care au afectat DN18 pe mai multe portiuni. De asemenea, pe raza localitatii au fost inundate mai multe gospodarii.

In localitatea Rona de Sus, pe DN18, zidul de sprijin al drumului s-a rupt pe o lungime de 7-8 metri. Circulatia este semaforizata, iar politistii se afla in zona pentru a dirija traficul.

La aceasta ora, numarul gospodariilor afectate de ape a crescut de la 20 la 30. Au fost inundate gradini, curti si beciuri. Primarii ambelor localitati sunt pe teren si se intervine cu utilaje pentru minimizarea efectelor inundatiilor.

In localitatea Costiui pentru ca santurile nu au fost decolmatate, apa se scurge, acum, pe carosabil.

Pe DN18, in zona Hera, firmele care exploateaza masa lemnoasa au construit podete din lemn, astfel ca apa nu se poate scurge prin santuri ca sa inunde carosabilulul.

„Avem avertizare hidrologica de Cod Portocaliu pentru azi, in intervalul orar 13.25-24.00, respectiv cresteri de debite si depasiri cote de inundatie in bazinul hidrografic Iza, afluenti Viseu si Tisa, Ruscova”, a declarat cpt. Oana Alexa Gonczi, purtator de cuvant ISU Maramures.

Ana AVRAM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2