FOTO: De ce au fost taiati arborii Coloniei Pictorilor din Baia Mare

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

In ultimele zile, mai multi baimareni s-au aratat indignati de faptul ca arborii din gradina Coloniei Pictorilor sunt taiati, fotografiile postate pe internet aratand nemultumirea creata de copacii adusi la pamant. Inalti de zeci de metri, copacii au facut parte din copilaria multora dintre noi, parcul Coloniei fiind o oaza de umbra in zilele insorite, in urma cu cateva decenii.

In ciuda dorintei oamenilor, de a mentine acel loc in starea pe care o cunoastem, a fost nevoie ca arborii respectivi sa fie taiati, fiind prea putrezi pentru a fi mentinuti in Colonie. Conform proiectului, unii copaci urmau sa fie doborati, iar altii sa continue a vegeta. Insa proiectul initial nu s-a putut respecta, spun constructorii, pentru ca arborii erau prea batrani si prezentau pericol pentru cladirile existente acolo. Mai mult, unul s-a prabusit recent, la furtuna din prima parte a lunii august.

“Sunt foarte multi copaci putrezi. Unul a cazut peste o cladire renovata. Am incercat sa mentinem cat de multi, insa nu ne putem asuma riscul sa tinem arborii, care se pot prabusi oricand peste constructii. Am preferat sa ii taiem pe cei cu probleme, urmand ca din toamna sa achizitionam altii, pe care ii vom planta in Colonie”, a declarat una dintre persoanele care supervizeaza lucrarea respectiva.

Conform proiectului, sunt alocati aproximativ 30 mii lei pentru replantarea copacilor. Proiectul reabilitarii Coloniei Pictorilor urmeaza a fi finalizat pana la sfarsitul acestui an. Valoarea totala a lucrarii este de 3 milioane euro.

Ciprian DRAGOS

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

2 Comments

  1. so

    Pe viitor poate se va cere de catre municipalitate sa se faca si poze ca sa vedem cat “de putrezi” sunt copacii care se taie. #numazic

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2