FOTO – Furtună apocaliptică peste Baia Mare aseară

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Baia Mare, dar nu numai, a avut parte aseară de o furtună cum rar s-a mai văzut sau poate niciodată. Cerul era brăzdat de fulgere tot timpul, tuna și fulgera încontinuu, vântul sufla cu putere, iar băimărenii s-au înghesuit, având experiența furtunii din 2017, să își ducă la adăpost mașinile. Din fericire în Baia Mare vântul nu a creat probleme deosebite, la fel nici ploaia care a căzut. Însă spectacolul a fost pe cer aseară spre miezul nopții.

În schimb, au fost probleme în localitățile din județ. La Lăpușel am avut copaci căzuți pe carosabil, la fel în Poienile de sub Munte. La Târgu Lăpuș acoperișul spitalului a fost luat de vânt și pus la pământ. Grindină a fost la Săbișa, iar oamenii s-au temut de ce este mai rău.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a anunțat că încă nu au fost primite rapoartele operative cu privire la pagubele produse de furtuna de aseară, însă am avut copaci prăbușiți de rafalele de vant puternic, străzi inundate pentru că nu a făcut față canalizarea. Baia Mare, Seini și Târgu Lăpuș au fost localitățile din județ afectate de vremea rea de aseară.

Primăria comunei Șișești a anunțat în urmă cu câteva minute că „întreruperea alimentării cu energie electrică este cauzată de probleme la rețeaua de medie tensiune din zona Groși-Dumbrăvița, ca urmare a vijeliei de aseară ! Se lucrează pentru remedierea situației”.

Tot aseară 2 echipaje de stingere ale DP Baia Mare au actionat la localizarea si lichidarea unui incendiu in localitatea Remetea Chioarului. Au ars circa 120 de baloti de fan, aflati pe terenul unui localnic. Cauza probabilă a incendiului a fost un trasnet.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2