(FOTO) Gruparea Stat Islamic revendica atentatul de la Londra. 11 persoane au intrat dupa gratii pentru atacul de sambata seara

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

 

Gruparea jihadista Stat Islamic a revendicat atentatul comis sambata seara la Londra, soldat cu sapte morti si peste 50 de raniti, a informat agentia propaganda a gruparii Stat Islamic, Amaq, intr-un comunicat dat publicitatii luni la Beirut, transmit AFP si Reuters, potrivit Agerpres.

“Un detasament de luptatori ai Stat Islamic au executat atacul de la Londra”, se afirma in declaratia postata de pagina de internet a agentiei.

Va reamintim faptul ca, politia a efectuat 12 perchezitii duminica, in cursul unui raid efectuat in estul Londrei, in legatura cu atentatul comis sambata noaptea in centrul capitalei londoneze, soldat cu sapte morti si 48 de raniti, potrivit Reuters.

Au fost perchezitionate patru adrese din estul Londrei, dar la doua dintre acestea nimeni nu a fost arestat. In total, 12 persoane au fost retinute la celelalte doua adrese, informeaza cotidianul britanic Guardian.

Dintre cei 12 arestati, sapte sunt femei, cu varste intre 19 si 60 de ani. De asemenea, au fost retinuti cinci barbati, cu varste intre 28 si 55 de ani, dar unul — barbatul de 55 de ani — a fost eliberat fara sa fie pus sub acuzare.

Restul de 11 persoane au ramas in arest. Toate sunt suspectate de infractiuni in temeiul Terrorism Act, ceea ce inseamna ca pot fi retinute pana la doua saptamani, inainte de a se lua o decizie privind punerea lor sub acuzare sau eliberarea lor.

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *