(FOTO) Submarinul San Juan a fost gasit in Atlantic la un an dupa disparitia lui

Reclame home 1
Reclame home 1

Un submarin al Fortelor Navale argentiniene a fost gasit la un an dupa disparitia lui, au anuntat sambata dimineata autoritatile, relateaza dpa si AFP, titrate de Agerpres.
ARA San Juan a fost gasit intr-un loc neprecizat din Oceanul Atlantic la o adancime de 800 de metri, au anuntat Fortele navale argentiniene intr-o postare pe Twitter redistribuita de Ministerul Apararii.

„ARA San Juan a fost indentificat cu certitudine”, se mai mentioneaza in tweet.

O cautare internationala de amploare a fost lansata dupa ce submarinul a disparut pe 15 noiembrie anul trecut, dar sperantele de a mai gasi in viata echipajul de 44 de oameni au incetat dupa doua saptamani. Ulterior, amploarea operatiunii de cautare s-a redus considerabil.

Joi, firma nord-americana Ocean Infinity era la doar 48 de ore de a inceta cautarile cand a gasit un obiect necunoscut pe fundul oceanului. O inspectie de la o distanta mai mica utilizand un submarin controlat prin telecomanda a dus la concluzia ca obiectul descoperit era San Juan.

Guvernul Argentinei a cedat in fata presiunilor din partea familiilor membrilor echipajului disparut in luna ianuarie si a oferit o recompensa de 4,8 milioane de dolari pentru informatii care ar fi dus la recuperarea submarinului.

Cu cateva zile mai devreme, un judecator care investiga disparitia submarinului, care a fost construit in portul german Emden in 1983 si a fost modernizat in Argentina in 2013, avea „multe deficiente”.
Joi li s-a adus un omagiu celor 44 de membri ai echipajului la baza navala de la Mar del Plata, in prezenta presedintelui argentinian Mauricio Macri. Foto: Al Jazeera, International News

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole