(FOTO)Baia Mare: Cladirea Directiei de Venituri sta sa se prabuseasca. Platitorii de taxe, in real pericol

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1


Cladirea in care Directia de Venituri Baia Mare isi desfasoara activitatea sta sa se prabuseasca. In urma cu cateva zile, o parte din plafonul de care erau prinsi stalpii din lemn de sustinere, s-a desprins. Cladirea este un real pericol atat pentru angajati, cat si pentru cetatenii care intra in imobil pentru a-si plati, spre exemplu, taxele si impozitele locale. Executivul Primariei Baia Mare nu da nici cel mai mic semn ca ar lua in calcul o mutare a acestei Directii de Venituri.

Siguranta tuturor celor care intra in cladire, dar si a trecatorilor este pusa cu adevarat in pericol. Cel mai probabil se va actiona cand fatada imobilului se va prabusi cu totul.

Daniela Bazarea, consilier local PER: “Problema aceasta trebuia rezolvata cu mult timp in urma, pentru a preintampina vreo nenorocire. Pentru angjatii Directiei de Venituri trebuie asigurate conditii corespunzatoare la locul de munca si implicit si pentru cetatenii care interactioneaza cu institutia sau care trec prin zona. Ar trebui inchiriat un spatiu, exact cum s-a facut si in cazul Politiei Locale, pana la gasirea unui loc permanent. Se poate face de urgenta un proiect de hotarare, dupa identificarea locatiei de catre executivul Primariei, care sa intre in plenul Consiliului Local, unde cu siguranta nu vor exista bariere pentru mutarea institutiei. Trebuie ca autoritatile competente sa se autosesizeze si sa comunice proprietarului cladirii obligatiile pe care le are si totodata sa se ia masurile legale ce se impun pentru a pune in siguranta cladirea, astfel incat sa nu mai reprezinte un pericol pentru niciun cetatean.”

Consilierul local Gheorghe Gligan spune ca nu e normal ca dupa ce s-au majorat taxele si impozitele sa expui in continuare cetatenii unui astfel de risc. Nu era normal nici inainte, dar acum e cu atat mai grav.

Gheorghe Gligan, consilier PSD: “Acea cladire este un real pericol pentru cetatenii municipiului, dar si pentru angajatii Directiei de Venituri Baia Mare si, culmea, in fapt, este un real pericol chiar pentru cei mai bine intentionati cetateni, adica pentru cei care merg sa-si plateasca impozitele. Nu mi se pare normal, dupa ce ca au fost majorate impozitele si taxele, sa li se puna si viata in pericol atunci cand merg sa-si achite darile. In calitate de consilier local, solicit executivului Primariei Baia Mare sa se ocupe si de chestiuni mai serioase si sa initieze urgent demersurile pentru punerea in siguranta a cladirii si mutarea imediata a Directiei de Venituri intr-un alt spatiu, fie el si inchiriat. Daca era vorba de vreo inginerie financiara pentru niste apropiati ai unora, atunci cu siguranta executivul Primariei Baia Mare se misca de urgenta. Asa, pentru cetateni, se misca mai… incet.”

Proprietarul de drept ai imobilului este Ordinul Minoritilor, care a cesionat dreptul litigios catre Biserica Catolica din Satu Mare. Exista un proces cu statul roman in vederea recuperarii imobilului. In acest context, Biserica Catolica din judetul vecin nu investeste, pentru ca e in litigiu, iar Primaria Baia Mare nu este proprietarul de drept ca sa reabiliteze cladirea. Cu toate acestea, problema trebuie rezolvata de urgenta. Ana AVRAM

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2