(FOTO)Barbat cazut intr-o rapa, recuperat de salvamontistii din Viseu de Sus. Incidentul s-a petrecut la Novat, Valea Vaserului

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Salvamontistii din Viseu de Sus au intervenit ieri dupa-masa pentru salvarea unui barbat care a cazut din caruta intr-o rapa si nu s-a mai putut misca. Interventia echipajului SALVAMONT Maramures s-a facut in urma unui apel efectuat la 112, in jurul orei 17.30. Incidentul s-a petrecut in zona Novat, Valea Vaserului.

Pentru ca salvamontistii sa ajunga la barbat, acestia au avut de trecut raul prin patru puncte. Echipajul SMURD a reusit sa aiba acces pana la aproximativ 3 km de locul evenimentului.

Dan Benga, sef SALVAMONT Maramures: “Echipa de prim raspuns i-a acordat primul ajutor. S-a folosit vacumatica, mai exact o saltea speciala, care asigura o protectie suplimentara in cazurile in care exista suspiciune de fractura de coloanal. Mai mult, s-a incercat obtinerea datelor GPS din zona respectiva in vederea pre-alertarii elicopterului, dar in zona nu a fost semnal. Victima a fost transportata 3 km pana in locul in care autoutilitara SMURD a avut acces.”

Salvamontistii din Viseu au predat victima echipajului medical, putin dupa ora 19.30. Barbatul prezenta dureri abdominale puternice si un hematon sever la coloanal. Acesta a fost transportat la unitatea medicala cea mai apropiata.

Foto: SALVAMONT Maramures // Ana AVRAM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *