septembrie 20, 2021

(FOTO)Barbat cazut intr-o rapa, recuperat de salvamontistii din Viseu de Sus. Incidentul s-a petrecut la Novat, Valea Vaserului

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Salvamontistii din Viseu de Sus au intervenit ieri dupa-masa pentru salvarea unui barbat care a cazut din caruta intr-o rapa si nu s-a mai putut misca. Interventia echipajului SALVAMONT Maramures s-a facut in urma unui apel efectuat la 112, in jurul orei 17.30. Incidentul s-a petrecut in zona Novat, Valea Vaserului.

Pentru ca salvamontistii sa ajunga la barbat, acestia au avut de trecut raul prin patru puncte. Echipajul SMURD a reusit sa aiba acces pana la aproximativ 3 km de locul evenimentului.

Dan Benga, sef SALVAMONT Maramures: “Echipa de prim raspuns i-a acordat primul ajutor. S-a folosit vacumatica, mai exact o saltea speciala, care asigura o protectie suplimentara in cazurile in care exista suspiciune de fractura de coloanal. Mai mult, s-a incercat obtinerea datelor GPS din zona respectiva in vederea pre-alertarii elicopterului, dar in zona nu a fost semnal. Victima a fost transportata 3 km pana in locul in care autoutilitara SMURD a avut acces.”

Salvamontistii din Viseu au predat victima echipajului medical, putin dupa ora 19.30. Barbatul prezenta dureri abdominale puternice si un hematon sever la coloanal. Acesta a fost transportat la unitatea medicala cea mai apropiata.

Foto: SALVAMONT Maramures // Ana AVRAM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2