(FOTO)Castane 2019: EXPO FLORA Maramures va surprinde baimarenii, care aleg sa o viziteze. Standuri supriza, aranjamente handmade si…ponei

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

EXPO FLORA Maramures 2019 si-a deschis, oficial, portile astazi, 27 septembrie, la ora 11.00. La eveniment au participat reprezentanti din executivul Primariei Baia Mare, consileri locali, parlamentari, dar si un grup de copii, care au reusit sa coloreze cu prezenta lor deschiderea expozitiei. Corul ARMONIA a interpretat mai multe piese din repertoriul lor, melodii cu care au reusit sa bucure sufletele celor prezenti.

La aceasta editie participa aproximativ 40 de agenti veniti din toate colturile tarii.

Standurile sunt foarte reusite, cele mai frumoase fiind cele ale Serviciului Public Ambient Urban Baia Mare. In centrul platoului se afla un pian imbracat cu un covor verde, natural, iar clapele sunt facute din flori galbene si rosii. Alaturi de el se afla un pat, creat din lemn si plante, langa care sta superba Toamna acoperita cu o rochie multicolora realizata tot din flori, galbene si mov.

In imediata apropiere se gaseste poarta maramureseana, careia specialistii horticultori i-au facut un aranjament pe masura, morosenii fiind nelipsiti din peisaj.

Un alt stand care apartine tot SPAU Baia Mare consta in 13 aranjamente florale, iar la baza acestora se afla o oglinda in care se reflecta culorile curcubeului.

Ce ne-a mai atras atentia au fost doua standuri cu creatii handmade, extrem de frumoase. Gall Ildiko ne-a relatat ca are aranjamentele lucrate cu baza de nuca sau felie de lemn, iar Bajenaru Alexandru ne-a dezvaluit ca sotia lui este realizatoarea tablourilor create din seminte si flori uscate.

Gall Ildiko, 52 de ani, Targu Mures: “De 17 ani, eu si sotul meu realizam aranjamentele. Acesta, spre exemplu are ca baza o coaja de nuca si cere multa munca de migala si ochi buni. Cel de acolo e facut pe felie de lemn, pe care o tratam si o uscam. Ne bucuram ca va plac. Ca sa realizezi un astfel de aranjament iti trebuie rabdare multa si evident un strop de creativitate. La EXPO FLORA am venit cu 120 de exponate pe care le si comercializam. Avem preturi care incep de la 5 lei si ajung pana la 180 de lei.”

Bajenaru Alexandru, 37 de ani, Ploiesti: “Tablourile noastre sunt lucrate din flori uscate, seminte, muschi de copac, practic ce adunam de prin natura. Sunt lucrate de sotia mea si eu o ajut. Un tablou e in jur de aproximativ 30 de lei, depinde de anumite aspecte. Pe segmental nostru, de handmade, lucrurile se misca destul de greu insa noi speram ca baimarenii sa le aprecieze.”

Ca si un punct de atractie pentru copii, in incinta expozitiei se afla un stand unde, pentru suma de 15 lei, parintii pot inchiria ponei pentru o plimbare scurta prin EXPO FLORA.

Intrarea la expozitie este gratuita, iar baimarenii sunt asteptati sa o viziteze. Standurile sunt extrem de frumoase si acopera cerintele oricarui gradinar sau iubitor de plante si flori, dar si de frumos.

Ana AVRAM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2