(FOTO)„D’ale lu’ Mitica”, in Borsa: Politia, somn de voie in bocancii statului. Alo, inca dormiti sau…?

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Politistii maramureseni ne ofera o noua mostra a modului regretabil in care isi fac treaba. Acestia lucreaza cu dubla masura. Dupa om. Daca e mai cu vaza, trec cu vederea orice incalcare a legii. Daca e mai „de la tara”, umfla-l, nene, sa iasa amenzile la numar. S-a intamplat recent, la Borsa, cand o femeie care si-a dus parintele la urgenta Spitalului de Recuperare s-a trezit cu autoturismul blocat in parcarea publica, din apropierea unitatii medicale, cu toate ca mai erau locuri libere.

Masina a fost blocata de dr. Elena Andreica, sefa sectiilor de Recuperare Neuro 3 si Baza de Recuperare. Soferita a fost disperata deoarece trebuia sa ajunga acasa la cei doi copii, care erau singuri. Andreica nu a vrut nici in ruptul capului sa-si mute masina. Apoi, femeia a apelat la Politia Borsa. Conform declaratiei medicului, politistul care a fost la fata locului nu a luat nicio masura impotriva ei. Mai mult, medicul nu si-a mutat masina pana la finalul programului de lucru.

Doctorul a spus ca locul e rezervat, desi in localitate nu exista niciun loc public de parcare care sa fi fost atribuit nominal, cuiva. Mai mult, admite ca totul s-a facut la intelegere cu… directorul spitalului. “I-am blocat masina, sa fie sanatoasa! De ce a parcat pe un loc rezervat? Eu l-am sunat pe primar si i-am zis: vreau sa stiu si eu, aceasta parcare apartine de Primarie sau de spital? Pentru ca as vrea cumva sa-mi rezerv un loc sa pot sa-mi parchez masina. Cred ca atata drept pot sa am, da? Dupa atatia ani de lucru. Si a zis: Nu, doamna! Este parcarea spitalului. Eu m-am inteles cu managerul spitalului (se refera la faptul ca a pus un semn pt locul ei de parcare, n.red.)”, afirma Andreica.

 

Medicul a mai precizat ca a fost politia la fata locului, insa nu a primit nicio sanctiune. “Politia care a fost la fata locului normal ca si-a facut datoria. Au venit pentru ca ea s-a dus si i-a anuntat. Le-am zis: bine ca nu ati venit si cu cei din Baia Mare, cu un echipaj complet, pentru ca eu am blocat-o pe aceasta individa care nu stie ce inseamna sa nu parchezi intr-un loc ce este rezervat. Cum sa-mi dea (amenda, n.red.)? Intentionat am facut chestia asta, pentru ca nu mai pot sa-mi platesc reparatiile la masina pentru niste tampiti care parcheaza unde li se scoala, unde apuca si asa mai departe. Primarul este un las, pentru ca eu am vorbit cu el”, a declarat Andreica, dupa ce a aflat ca edilul ne-a spus ca parcarea apartine domeniului public si nimeni nu are rezervare.

“Andreica m-a sunat in urma cu vreo trei saptamani, spunandu-mi ca vrea ca ea vrea sa-si inchirieze un spatiu de parcare pentru a-si tine masina in parcarea spitalului. I-am spus ca acest lucru in Borsa nu se poate deoarece nu se fac contracte de inchiriere sau de rezervare in parcarile publice si ca unitatea medicala are suficient teren pentru a se face acolo o parcare pentru angajatii spitalului. De mai multe ori ne-am oferit sa amenajam o parcare noi, Primaria Borsa, insa nu s-a dorit. Eu nu fac contracte de inchiriere si nici nu pun politia sa-i pazeasca locul la doamna doctor ca vine si parcheaza la ora 10.00 si sa nu cumva sa-i ia cineva locul de acolo. Dumneaei a zis ca si-ar dori un loc de parcare chiar la usa de la intrarea in cabinetul ei, lucru care nu se poate… Dansa si-a instalat un indicator acolo, insa nu scrie nimic pe el, urma probabil sa-si puna ceva acolo”, a precizat primarul Sorin Timis.

Din tot acest episod din ciclul „D’ale lu’ Mitica”, retinem un aspect ce conteaza mai mult decat tupeul unui doctor care si-a rezervat ilegal domeniul public. Politia doarme in bocanci si nu e capabila sa rezolve doua chestiuni simple: sa ii aplice medicului o sanctiune clara pentru blocarea in mod intentionat, timp de aproape o zi intreaga, a masinii unui pacient, iar apoi sa puna capat acelei „rezervari” contrare legii. Poate aude si conducerea Politiei Maramures. Domnule Liviu Grozavu, cum stati cu timpul? Cu timpul la serviciu, vrem sa spunem…

Ciprian DRAGOS si Ana AVRAM

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole