(Foto)Explozie la Bruxelles: suspectul a murit, nu sunt alte victime

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

O explozie de proportii reduse a avut loc marti seara in gara centrala din Bruxelles, iar militarii care patrulau in zona au neutralizat un suspect imediat dupa aceea, a anuntat un purtator de cuvant al politiei belgiene, citat de Reuters. Procuratura federala a Belgiei a anuntat in cursul noptii ca incidentul este anchetat ca atac terorist, transmit agentiile de presa international, titrate de Agerpres.

Presa belgiana, preluata de agentiile internationale, adauga detalii: individul purta o centura cu exploziv si a fost impuscat de militari.

O purtatoare de cuvant a procuraturii a confirmat abia dupa cateva ore de la incident ca suspectul a decedat si ca nu sunt alte victime — nici morti, nici raniti.

Politia nu precizase initial daca termenul “neutralizat” insemna ca individul a decedat. Agentia de presa Belga, preluata de AFP, a relatat ca focurile de arma asupra suspectului au fost trase in jurul orei locale 20.30, iar dupa mai mult de doua ore, el se afla inca pe jos, nemiscat, in timp ce genistii verificau daca mai are asupra sa explozivi.

AFP a citat un martor ocular, Nicolas Van Herrewegen, agent de triaj al companiei nationale feroviare din Belgia:

“Eram afara. Am coborat. La mezanin, cineva striga. N-am dat atentie. Apoi a strigat ‘Allahu akbar’. Si a detonat caruciorul” (un carucior de bagaje, precizeaza AFP). El l-a descris pe presupusul terorist ca “destul de corpolent, negricios, cu parul scurt, cu o camasa mai mult sau mai putin alba si blugi”. “Explozia nu a fost chiar mare, dar impactul n-a fost mic. In jur, la doi-trei metri, oamenii au luat-o la fuga”, a mai relatat martorul.

Premierul Charles Michel a facut apel la populatie, prin reteaua Twitter, sa urmeze instructiunile autoritatilor.

La Bruxelles este in vigoare o alerta de nivel ridicat, dupa atentatele de la aeroport si de la metrou din martie anul trecut, soldate cu 32 de morti.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *