(Foto) Furtuna din aceasta dimineata a pus la pamant mai multi copaci atat in Baia Mare, cat si in Sighetu Marmatiei

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

UPDATE: Pompierii maramureseni lucreaza la foc continuu pentru inlaturarea efectelor avertizarii de cod galben de ploi, grindina si vant, care a fost valabila astazi in intervalul orar 10:40-12:15.

Astfel, pompierii sigheteni au intervenit pentru a indeparta un copac cazut peste acoperisul unei case din municipiul Sighetu Marmatiei, strada Gheorghe Sincai. Pompierii din cadrul Detasamentului ”Capitan Marchis Adrian” Baia Mare au intervenit pentru inlaturarea mai multor copaci cazuti pe carosabil sau peste autoturisme pe strazile Gheorghe Sincai, Paltinusului, George Enescu si Gutinului din municipiu.

De asemenea, pompierii baimareni au balizat zona pentru a preveni producerea unor eventuale situatii de urgenta, in cazul a doua acoperisuri de bloc, bulevardul Traian si strada Barajului, care s-au dislocat din cauza vantului puternic.

La aceasta ora, pompierii baimareni inca intervin in municipiul Baia Mare pentru inlaturarea efectelor produse de vijelie si raman pregatiti pentru a interveni prompt daca situatia o va impune.

Acum, mai multe echipaje de la Politia Locala, ISU Maramures si Politia Baia Mare intervin atat pentru debarasarea carosabilului cat si pentru fluidizarea circulatiei. La blocul nr 2 de pe Bulevardul Traian, vantul puternic a mutat acoperisul de la loc.

Pe raza orasului Baia Mare s-a solicitat interventia autoritatilor abilitate in mai multe zone, cum ar fi: in spatele Muzeului de Mineralogiei, pe Avram Iancu, Ferneziu, in zona unitatii militare, iar in preajma societatii URBIS s-a inclinat un stalp, aici intervenind si un echipaj de la Electrica. Pe strada Andrei Muresanu, in apropierea Colegiului „Gh. Sincai” un copac a cazut peste o masina.

Pe Bulevardul Traian de pe cladirea unui bloc de locuinte au cazut tiglele. Nimeni nu a fost ranit. Echipajele prezente acolo au izolat zona si au inchis perimetrul. Vantul puternic a ridicat inclusiv acoperisul de pe blocul respectiv, iar in aceste momente, echipele care sunt acolo se gandesc sa aduca o macara cu ajutorul careia sa ancoreze si sa fixeze inapoi acoperisul. Actiunea este riscanta, dat fiind faptul ca tiglele pot sa cada, in orice moment, inclusiv in timpul manevrelor. Deocamdata se mai cauta solutii in acest caz.

La Sighetu Marmatiei un pom s-a rasturnat pe o casa, iar in aceste momente pompierii intervin pentru ridicarea copacului.

Vom reveni cu amanunte pe acest subiect.

Anamaria AVRAM

Explicatie foto: Imaginile sunt surprinse la blocul nr 22 de pe Bulevardul Traian unde vantul a mutat acoperisul.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2