(Foto)Mai multi morti si peste 50 de raniti la Londra, in urma incendiului care a cuprins Grenfell Tower

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Uriasul incendiu care a distrus in noaptea de marti spre miercuri un imobil de locuinte in vestul Londrei a facut pana in prezent “mai multi morti” si zeci de raniti, informeaza AFP si Reuters, titrate de Agerpres.

“Avem acum 50 de pacienti dusi la 5 spitale din Londra in urma incendiului de la Grenfell Tower”, a declarat Stuart Crichton, directorul-adjunct pentru operatiuni la London Ambulance Service, dupa ce anuntase anterior ca exista 30 de raniti.

 

La randul sau, sefa echipelor de pompieri din capitala britanica a anuntat cu putin timp inainte ca “exista mai multi morti” in acest incendiu. “Nu pot confirma o cifra concreta pentru moment din cauza dimensiunii si complexitatii imobilului”, a afirmat Dany Cotton, responsabila a London Fire Brigade, intr-o declaratie de presa. ‘In cei 29 de ani de cand lupt cu focul, nu am mai vazut un incendiu de asemenea anvergura’, a declarat Cotton.

Blocul-turn de 24 de etaje si 120 de apartamente era aproape calcinat dupa ce a fost mistuit de flacari o buna parte din noapte.

Bilantul risca sa se agraveze, in conditiile in care martori au declarat ca persoane se mai afla inca in interiorul cladirii.

Potrivit London Fire Brigade, focul a cuprins toate etajele, incepand cu al doilea si pana la cel mai de sus. Mai multe ambulante se afla la fata locului.

Primarul Londrei, Sadiq Khan, a declarat incendiul drept “incident major”.

Unii locatari ai imobilului au declarat ca au fost sfatuiti sa ramana in apartamente in caz de incendiu, in timp ce asociatia de locatari a blocului turn a avertizat anterior ca este ingrijorata de riscul unui incendiu de proportii. Sadiq Khan a spus ca vor trebui sa se dea niste raspunsuri cu privire la siguranta blocurilor de tip turn. “Aceste intrebari sunt intr-adevar intrebari importante carora trebuie sa li se dea un raspuns”, a declarat Khan la BBC Radio.

“In intreaga Londra avem multe, multe blocuri turn si nu putem avea o situatie in care siguranta oamenilor este pusa in pericol ca urmare a unor sfaturi proaste sau daca este cazul, dupa cum s-a afirmat, pentru ca blocurile turn nu sunt dotate si mentinute in mod corespunzator”, a adaugat el.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *