(Foto)Mali: Doi morti intr-un atac jihadist in apropierea capitalei Bamako, peste 30 de civili au fost salvati

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Atacul jihadist de duminica asupra unui complex turistic din apropiere de Bamako, frecventat de straini, s-a soldat cu doi morti, in timp ce peste 30 de civili au fost salvati din acest prim atentat anti-occidental petrecut dupa mai bine de un an in capitala statului Mali, transmite AFP, titrat de Agerpres.

Numarul atacatorilor nu a fost precizat, dar cel putin patru au fost ucisi, a afirmat in cursul serii de duminica, 19 iunie 2017, ministrul Securitatii din Mali, Salif Traore.

Tinta, complexul Kangaba, un loc de destindere situat la periferia capitalei si preferat de straini, evoca alte locuri asemanatoare atacate de gruparile jihadiste din Sahel in ultimii ani, printre care statiunea balneara ivoriana Grand-Bassam (martie 2016, 19 morti, dintre care opt straini).

“Este un atac jihadist. Fortele speciale din Mali au intervenit”, a declarat Traore, care a indicat ca acestea au fost sprijinite in asaltul lor de militarii din operatiunea franceza antijihadista Barkhane si misiunea ONU (MINUSMA).

“Am putut sa extragem 36 de clienti sau lucratori din complex”, a adaugat acesta, dintre care circa 15 francezi si toti atâtia din Mali.

O clienta franco-gaboneza a decedat la spital, iar o alta persoana, in curs de identificare, a fost ucisa, conform ministerului.

Unii dintre cei evacuati din complex au declarat ca atacatorii au strigat “Allah Akbar”.

Un martor a relatat jurnalistilor ca a vazut venind un barbat pe motocicleta care imediat a inceput sa traga asupra multimii, apoi “doua sau trei persoane” au ajuns la complex cu un vehicul.

Ultimul atac jihadist vizând occidentali a avut loc in capitala statului Mali in martie 2016 contra unui hotel ce gazduia misiunea Uniunii Europene care antreneaza armata din Mali.

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *