(FOTO)Maramures: Politistii de frontiera au “saltat” marfa contrabandistilor de tigarete

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmatiei au descoperit si confiscat 20.300 de pachete cu tigari de provenienta ucraineana, care urmau sa ajunga pe piata neagra de desfacere din zona.

Astfel, un echipaj al politiei de frontiera de la Poienile de sub Munte aflat in exercitarea atributiilor de serviciu a oprit pentru control, intr-o zona muntoasa de pe raza localitatii Repedea, judetul Maramures, un autoturism de teren marca Isuzu, condus de un cetatean roman, in varsta de 43 de ani, domiciliat pe raza judetului Maramures.

Radu Lungu, purtator de cuvant ITPF Sighetu Marmatiei: “In urma controlului efectuat asupra masinii, colegii nostri au descoperit in interiorul acesteia, mai multe colete cu tigari, fapt pentru care persoana in cauza si masina au fost duse la sediul politiei de frontiera in vederea continuarii cercetarilor. In urma inventarierii coletelor descoperite a rezultat cantitatea de 3.440 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 40.300 lei, cantitate ce a fost ridicata in vederea confiscarii. In cauza, se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda, iar autoturismul folosit la activitatea infractionala a fost indisponibilizat in vederea continuarii cercetarilor.”

Contrabanda si la Satu Mare

Frontieristii satmareni au oprit pentru control, pe raza localitatii Carei, un autoturism marca Audi inmatriculat in Romania, care era condus de un cetatean roman, in varsta de 27 de ani, din judetul Timis.

Radu Lungu, purtator de cuvant ITPF Sighetu Marmatiei: “Deoarece politistii de frontiera au avut suspiciuni cu privire la faptul ca tanarul transporta tigari de contrabanda, autoturismul a fost dus la sediul S.T.P.F. Satu Mare pentru un control amanuntit. Astfel, a fost descoperita, ascunsa in bagajele personale, cantitatea de 2.460 de pachete cu tigari, de provenienta ucraineana.”

 

La scurt timp, pe raza aceleiasi localitati a fost identificat un alt autoturism, marca BMW, condus de un cetatean roman in varsta de 49 de ani tot din judetul Timis, care transporta 2.500 pachete cu tigari de provenienta ucraineana.

Intreaga cantitate de tigari, in valoare totala de 58.000 lei, a fost ridicata in vederea confiscarii, conducatorii auto sunt cercetati pentru savarsirea infractiunii de contrabanda, iar autoturismele in care erau ascunse tigarile au fost ridicate in vederea continuarii cercetarilor.

 

Politistii din Valea Viseului au gasit tigari de contrabanda

Si politistii de frontiera de la Sectoarele Politiei de Frontiera Brodina si Valea Viseului au descoperit, in apropierea frontierei de stat, un autoturism de teren abandonat incarcat cu baxuri cu tigari si inca 4 colete ascunse in vegetatie.

Tigarile au fost duse la sediul sectoarelor, unde, in urma inventarierii a rezultat cantitatea de 11.900 pachete cu tigari, a caror valoare se ridica la suma de 138.400 lei.

Radu Lungu, purtator de cuvant ITPF Sighetu Marmatiei: “Si in aceasta cauza se efectueaza verificari in vederea identificarii persoanelor implicate si a documentarii intregii activitati infractionale, la finalizare urmand a fi dispuse masurile legale care se impun. De asemenea, intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii.”

Foto: ITPF Sighetu Marmatiei

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2