(Galerie Foto)Marea Britanie: Mai multi musulmani au fost raniti in nord-estul Londrei dupa ce un vehicul a intrat in ei

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Un vehicul a lovit mai multi musulmani, in noaptea de duminica spre luni in nord-estul Londrei, imediat dupa ora 00.20 (23,20 GMT), facand “mai multi raniti”, a anuntat politia, care a operat o arestare, transmite AFP, titrat de Agerpres. Victimele tocmai parasisera moscheea dupa ce au facut ritualurile pentru rugaciuni.

“Many of the victims are believed to have just finished worshipping at the Finsbury Park mosque after breaking the Ramadan fast”, (Multe dintre victime, credem, ca tocmai au terminat rugaciunile la Moscheea Finsbury Park  dupa Ramadan) au scris jurnalistii de la telegraph.co. uk, in urma unei declaratii facute de Mohammed Shafiq de la Fundatia Ramadhan, o organizatie musulmana.

Acelasi Mohammed Shafiq a mai relatat ca: “Atacul a fost facut intentionat asupra credinciosilor musulmani nevinovati, iar daca se demonstreaza ca a fost deliberat atunci sa fie clasat ca un atac terrorist”, a scris telegraph.co.uk..

Comunitatea britanica musulmana solicita tuturor oamenilor decenti sa-I sprijine impotriva acestei violente.

Potrivit Consiliului Musulmanilor din Regatul Unit (MCB), organizatie reprezentativa a musulmanilor britanici, acestia au anuntat ca: “Am fost informati ca o duba a lovit credinciosi in timp ce acestia paraseau moscheea din Finsbury Park. Rugaciunile noastre sunt cu victimele”.

AFP noteaza ca incidentul din noaptea de duminica spre luni s-a produs intr-un climat de extrema incordare, dupa ce Regatul Unit a fost vizat de trei atentate in trei luni, dintre care doua au implicat vehicule ce au intrat in pietoni, titreaza jurnalistii de la Agerpres.

Anamaria AVRAM

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *