(FOTO)Standul delegatiei maramuresene, deschis la “Zilele Lacului Tisza – Tomek”

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Standul delegatiei Consiliului Judetean Maramures deschis la “Zilele Lacului Tisza – Tomek” in localitatea Tiszafured, din Ungaria, a fost vizitat zilele acestea de localnici maghiari si turisti, dar si de reprezentantii judetului infratit JaszNagykunSzolnok.

Presedintele regiunii, Piroska Miklos, impreuna cu vicepresedintii Feher Petra si dr. Csoor Gyorgy, alaturi de primarul localitatii Tiszafured, Ujvari Imre au admirat produsele traditionale si sculpturile deosebite expuse de mesterii populari Nicolae Serban si Ileana Bizau si au gustat din mierea romaneasca adusa de apicultorul George Pop.

Amalia Babici Man, purtator de cuvant CJ Maramures: “In continuarea programului, delegatia Consiliului Judetean Maramures a fost invitata sa viziteze la randul ei mesterii populari din zona Tiszafured, dar si casa taraneasca-muzeu a olarului Nyuzo Gaspar. Primiti cu ospitalitate de gazde, delegatii maramureseni au descoperit aspectele comune care-i leaga din punct de vedere al mestesugurilor populare si dezvoltarii domeniului culturii traditionale. Pentru o mai buna cunoastere a regiunii maghiare, dar si a investitiilor ce pot fi dezvoltate in domeniul sportiv si turistic, delegatia maramureseana a fost invitata la o scurta calatorie cu barca pescareasca pe lacul artificial Tisa. Ariile protejate de pe lac, “raiul ornitologilor”, investitiile in traseele pentru biciclisti, precum si dezvoltarea pescuitului sportiv au fost cateva din exemplele de bune practici prezentate de partea maghiara in cadrul acestei vizite.”

“Zilele Lacului Tisza – Tomek” continua pana duminica cu o serie de manifestari cultural-artistice.

Foto: CJ Maramures

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *