(FOTO)Troita de la Muzeul Satului a fost sfintita. Oficial, s-a deschis sezonul de vizitare al Muzeului Satului

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Luni, 29 aprilie 2019, Muzeul Satului de pe Dealul Florilor si-a deschis portile pentru hramul bisericii monument ”Sfantul Mare Mucenic Gheorghe”, dar si pentru sfintirea troitei.
Slujba religioasa a inceput la ora 10.30, iar deschiderea oficiala a avut loc la ora 13.00. Evenimentul a fost pigmentat, apoi, cu un spectacol folcloric deosebit, dar si cu un targ al mesterilor populari.

Troita a fost ridicata in memoria maramuresenilor, care au participat activ la Marea Unire de la Alba Iulia, din 1918. Odata finalizata slujba religioasa si sfintita troita, autoritatile prezente au dat startul spectacolului folcloric, care a avut loc in curtea Muzeul Satului.

Directorul Monica Mare a reamintit tuturor celor prezenti ca, an de an, in preajma sarbatorii ”Sfantului Gheorghe” se deschide sezonul de vizitare al Muzeului Satului din Baia Mare.

”Satul din inima orasului este viu, iar prin toate activitatile pe care le desfasuram aici incercam sa pastram traditiile, obiceiurile, sa purtam portul popular la fel ca stramosii nostri si facem toate acestea pentru ca Maramuresul este frumos si dorim sa aratam lumii ca avem cu ce sa ne mandrim”, a relatat Mare.

Si directorul Palatului Copiilor Baia Mare, Ion Iuga a declarat ca este o zi de sarbatoare pentru toti cei prezenti si a multumit tuturor celor care au ales sa fie prezenti la activitatile care s-au desfasurat in Muzeul Satului, in a doua zi de Pasti.

Foto: CJ Maramures

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2