Francezii vor iesi la pensie la 64 de ani conform unei noi reforme

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Cetatenii francezi vor fi incurajati sa ramana mai mult in campul muncii si vor primi o pensie completa abia la 64 de ani, in loc de 62 de ani in prezent, conform propunerilor prezentate joi de consilierul special al Guvernului francez pentru reformarea sistemului de pensii, transmite Reuters, informeaza AGERPRES.

Intr-un raport ce urmeaza a fi prezentat prim-ministrului, Jean-Paul Delevoye, se subliniaza ca francezii vor putea iesi in continuare la pensie la 62 de ani, asa cum a promis in campanie presedintele Emmanuel Macron, dar vor trebui sa munceasca inca doi ani pentru a putea primi o pensie completa fara nicio reducere, conform unui nou sistem care urmeaza sa intre in vigoare in 2025.

Viitorul sistem universal de pensii propus de Jean-Paul Delevoye este destinat sa inlocuiasca cele 42 de regimuri de pensii actuale si sa ii stimuleze pe francezi sa isi prelungeasca activitatea in campul muncii. Cei care vor pleca la pensie inaintea varstei de 64 de ani vor vedea cum pensiile lor vor fi diminuate cu 5% pentru fiecare an care lipseste pana la 64 de ani, in timp ce in cazul celor care isi prelungesc activitatea peste 64 de ani, pensia va fi majorata cu 5% pe an.

Aceasta reforma a sistemului de pensii are un potential exploziv, in conditiile in care sindicatele au strans milioane de oameni pentru proteste in strada fata de precedentele modificari ale sistemului de pensii.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2