Franţa ameninţă că se va opune prin veto unui acord post-Brexit cu Marea Britanie care nu va fi bun

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Franţa se va opune prin veto acordului comercial post-Brexit dacă el nu va răspunde anumitor exigenţe, în special în materie de pescuit, a declarat vineri secretarul de stat francez pentru afaceri europene, Clément Beaune, adăugând că există în continuare un risc ca Uniunea Europeană şi Marea Britanie să nu ajungă la o înţelegere, relatează AFP şi Reuters, informează AGERPRES.

“Dacă nu va exista un acord bun (…), ne vom opune”, a declarat el la postul de radio Europe 1.

Întrebat dacă Franţa ar face asta prin veto, el a răspuns: “Da. Fiecare ţară are dreptul de veto, aşa că este posibil”. “Vom face propria evaluare a acestui proiect de acord, dacă va exista unul”, a adăugat Beaune

“Vreau să le transmit pescarilor noştri, producătorilor noştri, cetăţenilor care ne ascultă că nu vom accepta un acord cu termeni necorespunzători”, a mai afirmat el.

De când Marea Britanie a ieşit din UE în ianuarie, fiecare parte i-a cerut celeilalte să accepte concesii pentru a debloca un acord comercial până la finalizarea perioadei de tranziţie pentru părăsirea efectivă de către Regatul Unit a blocului comunitar, la 31 decembrie.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *