Franta – Cannes va interzice acostarea navelor de croaziera poluante

home camp2
home camp2
home camp2

Statiunea mediteraneana Cannes de pe Coasta de Azur, al patrulea cel mai important port francez in care acosteaza nave de croaziera, va interzice incepand de anul viitor ambarcatiunile poluante in incercarea de a creste calitatea aerului din localitate, relateaza marti Reuters, informeaza AGERPRES.

Interdictia va viza navele care nu respecta limitarea la 0,1% a continutului de sulf din combustibilul folosit, iar turistii aflati la bordul ambarcatiunilor care incalca aceste reglementari in domeniul mediului risca sa nu poata debarca in localitatea faimoasa in special pentru festivalul international de film pe care il gazduieste anual.

”Nu suntem impotriva navelor de croaziera. Suntem impotriva poluarii”, a declarat primarul Cannes, David Lisnard, intr-un interviu acordat televiziunii Reuters.

In virtutea politicii Uniunii Europene pentru un aer mai curat, reglementarea privind utilizarea obligatorie a combustibililor marini cu continut scazut de sulf este deja aplicata in Marea Baltica, Marea Nordului si in zona Canalului Manecii si ar putea fi extinsa in Marea Mediterana, noteaza Reuters.

Navele de croaziera utilizeaza combustibili care contin de circa 2.000 de ori mai mult oxid de sulf decat motorina obisnuita, potrivit analistului german in domeniul poluarii Axel Friedrich.

”Nu vom mai accepta pasageri de pe nave de croaziera care polueaza”, a spus Lisnard.

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *