Franta: DIICOT a saltat tiganii care isi puneau copiii sa fure si s a cerseasca in Paris

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Membrii gruparii si-au exploatat proprii copii, cu varste cuprinse intre 10 si 13 ani, determinandu-i sa comita furturi din buzunare, din genti sau din incinta unor societati comerciale, bunurile fiind insusite de membrii gruparii. Copiilor li s-a impus sa fure constant, sustinand, in acest mod, stilul de viata parazitar al parintilor. Daca nu mergeau cu o anumita suma de bani, la sfarsitul zilei, copiii erau batuti crunt.

Membrii gruparii infractionale si-au pus copii sa fure si sa cerseasca atat in municipiul Iasi cat si in Paris. Acestia au fost determinati si indrumati sa comita furturi din buzunare in mijloacele de transport in comun, statiile R.A.T.P. si incinta marilor complexe comerciale. Bunurile sustrase constand in portofele, aparate telefonice, sume de bani sau alte bunuri de valoare erau predate parintilor care le valorificau.

Parintii organizau in detaliu activitatea infractionala a copiilor, stabilind programul de lucru, modul de actiune, locurile unde se ascundeau bunurile furate pentru a fi ulterior recuperate. De asemenea, minorilor li se impuneau sume zilnice pe care trebuiau sa le aduca acasa in functie de zona unde erau trimisi sa fure.

Dupa ce erau instruiti pe raza municipiului Iasi, minorii erau transportati in Paris, in mai multe tabere locuite de rromi, de unde ulterior erau indrumati de proprii parinti in activitatea infractionala.

Astfel, procurorii DIICOT Iasi  si ofiterii BCCO Iasi au efectuat, simultan, 25 de perchezitii domiciliare pe raza municipiilor Iasi, Roman si a judetului Prahova pentru destructurarea unui grup infractional organizat specializat in savarsirea infractiunii de trafic de minori.

In paralel, politisti din cadrul Directiei de Politie Judiciara din Paris au desfasurat o actiune de mare amploare pentru depistarea unor persoane care fac parte din acelasi grupinfractional.

Au fost vizate aproximativ 120 de persoane de pe teritoriul Romaniei si al Frantei din care, peste 70 de  minori, cu varste intre 10 – 13 ani, implicati in aceasta activitate, au fost audiati in cursul cercetarilor cu privire la activitatea desfasurata.

Pentru documentarea activitatilor infractionale s-a solicitat informatii autoritatilor franceze inca din anul 2016, iar  ulterior a fost constituita o echipa comuna de ancheta ce a actionat pentru probarea activitatilor infractionale, a comunicat DIICOT Structura Centrala.

Anamaria AVRAM

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2