Franta: Evadare ca in filme, cu un elicopter, dintr-o inchisoare de langa Paris

Reclame home 1
Reclame home 1

Circa 2.900 de politisti si jandarmi au fost mobilizati in Franta pentru cautarea si arestarea hotului recidivist, Redoine Faid (46 de ani), care a evadat cu complicitatea unui comando inarmat ce s-a folosit de un elicopter duminica dimineata dintr-o inchisoare din apropierea Parisului, la cinci ani de la prima sa evadare spectaculoasa dintr-o alta inchisoare franceza, informeaza AFP, transmite AGERPRES.

Evadarea a durat “cateva minute” si nu s-a soldat nici cu raniti, nici cu ostatici in inchisoarea de la Reau, la sud-est de Paris, in Departamentul Seine-et-Marne, a informat administratia penitenciarului.

“Un comando inarmat a aterizat in curtea inchisorii in timp ce detinutul se afla la vorbitor”, a adaugat administratia.

Ministrul justitiei, Nicole Belloubet, a apreciat ca pentru aceasta “evadare iesita din comun”, comandoul “foarte bine pregatit” cercetase “fara indoiala zona cu ajutorul unor drone”, subliniind ca complicii infractorului trecusera printr-o “usa foarte putin utilizata”.

“In urma cu cateva luni, serviciile penitenciarului reperasera drone care il survolau”, a subliniat ea.

Din surse apropiate dosarului se precizeaza ca evadarea s-a facut “cu trei complici” si ca elicopterul a fost gasit la Gonesse, la nord de Paris, la 60 km de inchisoare. “Un dispozitiv de cautare a fost activat in toata regiunea Ile-de-France”, conform ministrului.

Potrivit unei surse politienesti, pilotul elicopterului fusese luat ostatic de complicii lui Redoine Faid. Aflat in stare de soc, el a fost transportat la spital cand a fost recuperat la Gonesse.

Aparatul odata aterizat in curtea inchisorii, doi indivizi inarmati au coborat si au lansat grenade fumigene in curte, a relatat pentru AFP Martial Delabroye, secretarul sindical al centrului penitenciar.

Cei doi barbati “imbracati in salopete negre, purtand cagule si brasarde ale politiei” si echipati cu “pusti de asalt de tip Kalasnikov, au deschis o usa spre un culoar de serviciu ducand spre vorbitor”, unde Faid se afla impreuna cu unul din fratii sai.

Elicopterul, de tip Alouette, a aterizat apoi intr-o zona de birouri si depozite la Gonesse. Delincventii au incercat sa-l incendieze, dar el nu a ars pana la capat.

Faid si complicii sai ar fi recurs apoi la o masina, care a fost gasita incendiata in parcarea unui centru comercial din regiune.

Politia judiciara a fost sesizata si “toate mijloacele sunt mobilizate pentru a-l localiza pe evadat”, a indicat Ministerul de Interne. Unitatile teritoriale ale politiei si jandarmeriei au fost “alertate imediate despre aceste fapte” si “dispozitive coordonate de control si interceptare au fost instituite, tinand cont de periculozitatea evadatului si a posibililor sai complici”, a precizat politia.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2