Franta: Expozitia dedicata lui Leonardo da Vinci de la Luvru va putea fi vizitata doar pe baza de rezervare

Reclame home 1
Reclame home 1

Expozitia dedicata lui Leonardo da Vinci, care isi va deschide portile in toamna la muzeul Luvru din Paris cu ocazia implinirii a 500 de ani de la moartea marelui maestru al picturii Renasterii, va putea fi admirata doar pe baza de rezervare, ca urmare a afluxului fara precedent de vizitatori, informeaza duminica AFP, titrat de Agerpres.

Toti cei care doresc sa admire operele lui Leonardo aflate in galeriile Luvrului vor trebui sa rezerve in prealabil un interval orar, a precizat muzeul. Masura a fost luata pentru a oferi cea mai buna experienta vizitatorilor si pentru evitarea aglomeratiei, care nu ar permite admirarea tablourilor in conditii optime.

Toti vizitatorii vor trebui sa-si faca programare, inclusiv cei care au acces liber sau gratuit in muzeu, iar acest lucru va fi posibil incepand cu 18 iunie, cu patru luni inainte de debutul expozitiei. Nu este pentru prima data cand muzeul Luvru pune in aplicare metoda programarii. Procedura a fost asemanatoare si in cazul expozitiei Vermeer, din 2018, dar in cazul celei dedicate lui da Vinci, rezervarile se vor putea face cu mai mult timp in avans.

Circa 10,2 milioane de vizitatori, respectiv un aflux zilnic de 30.000 de persoane, au traversat in 2018 Piramida din sticla de la intrarea in Luvru pentru a vizita diversele spatii ale celui mai vizitat muzeu din lume. Expozitia dedicata lui Leonardo da Vinci este unul dintre marile evenimente ale calendarului cultural parizian. Franta spera sa imprumute opere de la muzee italiene si de la alte muzee franceze si europene.

Italia si-a aratat neincrederea fata de Franta, banuind-o ca ar dori sa-si insuseasca opera acestui mare maestru italian, care si-a petrecut doar ultimii trei ani din viata in regiunea franceza Touraine, la invitatia regelui Francisc I. Presedintele francez Emmanuel Macron l-a invitat pe omologul sau italian, Sergio Mattarella, sa celebreze impreuna cea de-a 500-a comemorare a mortii lui Leonardo da Vinci, joia viitoare, in data de 2 mai, in celebrele castele Amboise si Chambord (centrul Frantei).

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole