Franta: Inmatricularile de autoturisme noi marca Dacia au crescut cu aproape 19,5%, in octombrie

PNL

Inmatricularile de autoturisme Dacia noi in Franta au inregistrat in octombrie o crestere de 19,5% in ritm anual, la 10.138 unitati, arata datele publicate vineri de Comitetul Constructorilor Francezi de Automobile (CCFA), informeaza AGERPRES.

Livrarile grupurilor Ford si Daimler au urcat luna trecuta cu 13,7%, respectiv 7,7%, in timp ce Renault a raportat un declin de 3,4%.

Pe ansamblu, piata auto franceza a inregistrat in octombrie o scadere de 1,5% (fiind inmatriculate 173.799 de autoturisme noi), din cauza introducerii procedurilor mai stricte de testare a poluarii (WLTP).

Toti producatorii trebuie sa isi testeze vehiculele utilizand WLTP, inainte ca acestea sa fie puse in vanzare. Insa, noua procedura armonizata la nivel mondial de testare a vehiculelor usoare (WLTP), bazata pe date obtinute in conditii reale de drum, a generat emisii mai mari de dioxid de carbon pentru anumite vehicule, intarziind certificarea oficiala si vanzarile.

In primele zece luni din acest an, au fost inmatriculate in Franta 1,83 milioane de unitati, un avans de 5,7%, comparativ cu perioada similara din 2017.

Franta ramane a treia mare piata auto din Uniunea Europeana, in urma Germaniei si Marii Britanii, dar inaintea Italiei si Spaniei. Comitetul Constructorilor Francezi de Automobile (CCFA) se asteapta la o crestere a vanzarilor de 4%, anul acesta.

Inmatricularile de autoturisme Dacia noi in Franta au inregistrat in perioada ianuarie – octombrie 2018 o crestere de 21,1%, la 118.372 unitati, comparativ cu primele zece luni din 2017.

Livrarile grupurilor Renault si PSA au urcat cu 6,5%, respectiv 16,2%, in timp ce Daimler a raportat un declin de 0,3% iar Ford o crestere zero.

Compania Dacia a fost preluata de Renault in anul 1999. Relansata in 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucator de notorietate pe piata auto europeana.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1