Franta isi va dubla bugetul pentru operatiunile militare din strainatate

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Franta isi va dubla bugetul pentru operatiunile militare din strainatate, a anuntat vineri presedintele Emmanuel Macron, relateaza dpa, informeaza AGERPRES.

Finantarea pentru operatiunile militare din afara tarii va creste de la nivelul actual de 450 de milioane de euro (552 de milioane de dolari) pana la 1,1 miliarde de euro in 2020, a mai spus Macron.

Franta, impreuna cu Marea Britanie, sunt statele din Europa de Vest cele mai implicate in operatiuni militare in strainatate.

Circa 4.000 de militari francezi sunt mobilizati in prezent in Niger, Mali si Ciad pentru a ajuta fortele de securitate locale sa lupte impotriva extremistilor islamisti in regiunea Sahel.

Presedintele Macron, cu ocazia urarilor pentru fortele armate franceze la baza navala de la Toulon (sud-est), a declarat ca costul operatiunilor din strainatate a fost constant subestimat, conducand la dispute in legatura cu modificarile bugetare.

El si-a reiterat angajamentul privind cresterea bugetului pentru aparare la 2% din PIB pana in 2025.

Macron si-a exprimat de asemenea sprijinul puternic pentru cooperarea in domeniul apararii europene. “Autonomia strategica europeana este o necesitate geopolitica”, a mai spus el.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2